Vitamine și suplimente care ajută în terapia hormonală

Înainte de începerea unei terapii cu hormoni, este foarte important să consumați suficiente vitamine și substanțe nutritive pentru a vă susține și ajuta organismul în timpul terapiei care utilizează hormoni, identici chimic cu cei pe care corpul dumneavoastră îi produce. Această terapie, este de obicei, supusă tratamentului pentru simptomele de menopauză. Terapia cu testosteron este o formă de terapie care urmează să înlocuiască hormonii androgeni (substanța hormonală produsă de testicule, corticosuprarenale și ovare ), a căror epuizare este produsă de hipogonadismul masculin (organismul nu produce suficient hormon sexual masculin). Totuși, cele mai multe dintre medicamentele incluse în terapia hormonală prezintă riscuri pentru sănătate, inclusiv riscul de formare a cheagurilor de sânge la nivelul picioarelor sau plămânilor, accident vascular cerebral, cancer de sân (în special în asociere cu estrogen și progesteron), iar în cazul femeilor în vârstă, ar putea să apară bolile de inimă. Așadar, merită să încercați și alte opțiuni precum exercițiile fizice, diferite tehnici de relaxare și evitarea factorilor declanșatori cum ar fi cafeaua, alcoolul și alimentele condimentate.

In acest articol vom discuta despre cinci vitamine și suplimente care vă pot ajuta dacă faceți aceste forme de terapii.

Vitamina D

In timp ce vitamina D este un supliment benefic pentru oricine, ea are o importanță deosebită pentru cei care sunt implicați în înlocuirea terapiei hormonale naturale sau cu testosteron. Vitamina D absoarbe calciul și îl fixează în oase. Acest lucru este deosebit de îngrijorător pentru femeile în timpul și după menopauză, unde organismul nu poate regenera materia osoasă la fel de rapid cum este absorbită. Este, de asemenea, un puternic antioxidant, reducând daunele pe care radicalii liberi le fac organismului. Vitamina D îmbunătățește și sistemul imunitar, cercetările au arătat că pot reduce riscul de cancer de prostată și cancer de sân.

Aminoacizi

Un alt super-aliment, aceștia stau la baza formării tuturor proteinelor, ajutând organismul în majoritatea funcțiilor de bază. Aminoacizii sunt importanți din punct de vedere biologic și joacă un rol cheie în transportul nutrienților și vitaminelor la nivelul oaselor, mușchilor și celulelor întregului organism. Aminoacizii sunt folositori pentru oricine urmează terapia hormonală, deoarece aceștia ajută la stimularea energiei metabolismului, precum și furnizarea de nutrienți către restul corpului. Fără aminoacizi, este risc de a slăbi și de a pierde vitalitatea. Aminoacizii sunt recunoscuți în comunitatea medicală ca parți esențiale ale organelor și sistemelor noastre care lucrează pentru a ne întări corpul.

Proteina

Suplimentele de proteină sunt unele dintre cele mai comune forme de suplimente de pe piață astăzi, și aceasta pentru un motiv bun. Ele sunt situate în fiecare celulă a corpului, înăuntru și în afară. Organismul nu stochează proteine, așa cum este valabil pentru grăsimi și carbohidrați, astfel încât aportul de proteine trebuie să fie capabil să reaprovizioneze proteinele folosite. Deoarece proteina este un astfel de bloc de construcție important pentru organism, nevoia de a crește atunci când suferă modificările pe care le aduce terapia hormonală.

Omega-3 acizi grași

Omega-3 sunt o componenta majoră pentru restabilirea echilibrului hormonal al organismului. In general, grăsimea este văzută ca ceva pe care ar trebui să-l moderați în dieta dumneavoastră și de cele mai multe ori, acest lucru este adevărat. Omega-3 se găsește în pește, plante, semințe și fructe cu coajă lemnoasă și sunt necesare organismului pentru a funcționa corespunzător. De asemenea, s-a demonstrat ca Omega-3 scade nivelul trigliceridelor, ceea ce poate scădea riscul de apariție a bolilor de inimă.

Calciu

In timp ce Vitamina D este o modalitate de a crește aportul de calciu, există multe alte vitamine, minerale și suplimente care o livrează. Cheia este să vă asigurați consumul suficient de calciu pentru a vă menține oasele, dinții și organele puternice și capabile să funcționeze corect. Terapiile hormonale pot fi epuizante, cu toate că sunt cu siguranță necesare pentru mulți oameni, iar calciul este o avangardă bună împotriva slăbiciunii structurale a corpului.

Când vă gândiți la terapii de înlocuire hormonală, asigurați-vă că întrebați ce vitamine și suplimente vă pot ajuta să rămâneți sănătoși și să beneficiați la maximum de tratamentele dumneavoastră.

Cu bine.

Lasă un răspuns