Vitamina E utilă în ameliorarea simptomelor demenţei

Într-un studiu publicat în jurnalul JAMA s-a evidenţiat faptul că o doză zilnică de vitamina E ar putea ajuta persoanele care suferă de demenţă să se descurce singure în efectuarea sarcinilor zilnice.

vitamina-e

Persoanele care suferă de forme uşoare sau moderate a maladiei Alzheimer şi consumă doze mari de vitamina E prezintă un ritm mai lent de declin cognitiv. Cercetătorii americani susţin că aceste persoane sunt capabili să se ocupe de sarcinile zilnice pe o perioadă mai lungă de timp şi au mai puţină nevoie de ajutor.

Din păcate dozele mari de vitamina E administrate acestor persoane pe termen îndelungat poate conduce la efecte adverse.

În studiu au fost luate 613 persoane care sufereau de o formă uşoară sau moderată a maladiei Alzheimer. Pe o perioadă de 2 ani au fost urmărite schimbările care au avut loc în rândul persoanelor care suferă de demenţă, în ceea ce priveşte efectuarea de sarcini zilnice, cum ar fi să se spele sau să se îmbrace.

Oamnii de ştiinţă au descoperit că participanţii care au primit vitamina E au înregistrat un declin cognitiv mai lent faţă de cei care au primit placebo, cu o rată anuală a declinului mai mică cu 19%. De asemenea, persoanele care au luat vitamina E (alfa-tocoferol) au avut o nevoie mai mică de ajutor din partea familiei sau prietenilor.

Toate cele bune!

Lasă un răspuns