Anotimpul rece și virozele respiratorii


 copilSezonul rece se apropie cu pași repezi și virozele respiratorii devin din ce în ce mai frecvente. Sistemul nostru imunitar este foarte scăzut când apar astfel de afecțiuni, astfel microbii apar mult mai ușor și pot crea mari probleme.

Când vine vorba despre grija pe care trebuie să o acordăm familiei noastre, copilul are nevoie de o atenție mai mare. Sunt câțiva factori importanți cu ajutorul cărora ne putem proteja copiii de virozele respiratorii și este foarte important să ținem cont de ele. Vă prezentăm mai jos câteva criterii în care credem și pe care le considerăm importante.

– Alimentația. Imunitatea celui mic este influențată de o alimentație corectă. Consumul de fructe, legume crude, salate… Sunt primii pași pe care îi avem de făcut atunci când vorbim despre prevenție.

– Temperatura casei. Cel mai indicat este să păstrăm o temperatură optimă, evităm astfel supraîncălzirea copilului. Trebuie să avem în vedere că mucoasa nazală trebuie să fie mereu umedă.

– Secrețiile nazale pot fi tratate cu picături de nas saline sau putem apela la aspiratorul nazal.

– Siropurile de tuse ajută rareori și este recomandat să evităm folosirea lor dacă copilul are o vârstă mai mică de 1 an. Dacă totuși tușește, dar respiră și mănâncă normal, nu trebuie să ne îngrijorăm foarte mult. Tusea servește cu un scop chiar dacă este deranjantă, va ajuta copilul să curețe mucusul acumulat în gât și piept.
Cuvântul „răcit” este unul extrem de generic și cumulează o gama largă de infecții respiratorii, majoritatea dintre ele de natură bacteriană. Cu toate astea, răcelile virale sunt cele mai periculoase pentru copiii mici. Mare atenție la inflamarea amigdalelor, perturbări ale vocii sau tusea seacă.

Lasă un răspuns