Vin fiert, un leac perfect contra răcelii

Iarna s-a instalat în sfârşit în România, tocmai de aceea nu lasă frigul să te învăluie cu părţile sale negative: răceli.

De asemenea, nu ocoliţi ieşirile în aer liber, mersul prin zăpadă, curăţarea aleii din faţa locuinţei, lecţiile de patinaj, săniuşul sau schiatul. Noi vă propunem băuturi ce vă vor încălzi sufletele. Vinul roşu este cunoscut în toată lumea beneficiile pe care le aduce sănătăţii consumatorilor moderaţi. Este o sursă de antioxidantţi, flavonoide şi compuşi fenolici.

Numeroase studii arată că resveratrolul conţinut de strugurii roşii în sâmburi, în coajă şi de vinul roşu are puteri anti-aging, protejează sănătatea celulară, protejează inima. S-a constatat că persoanele ce consumă câte un pahar de vin ocazional, au o dietă mai sănătoasă decât cei care consumă bere. Profitaţi de această perioadă pentru o ceşcuţă de vin fiert. Toată lumea ştie că această licoare fiartă şi frigul fac casă bună: ajută la tratarea răcelii şi virozelor, protejează inima, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină.

Ce nu ştie toată lumea însă, sunt aceste reţete inedite pentru vin fiert. Atenţie, nu exageraţi cu vinul fiert şi nici cu zahărul, dacă doriţi să vă menţineţi silueta şi sănătatea.

Iată o rețetă vin fiert propusă de celebrul bucatar Jamie Oliver. Ingrediente:
  • 2 clementine
  • 1 lime
  • 1 lămâie
  • 200 g zahăr
  • 6 cuişoare
  • 1 baton de scorţişoară
  • 3 frunze de dafin
  • 1 nucşoară
  • o jumătate de baton de vanilie tăiat longitudinal
  • 2 bucăţi de anason stelat
  • 2 sticle de vin roşu
Mod de preparare:

Clementinele, lămâia, lime-ul se decojesc. Clementinele se storc într-un pahar. Zahărul se pune într-un cratiţă mare pe foc, se adaugă sucul de Clementine şi coaja tuturor citricelor (atenţie, este de preferat să folosiţi citrice cu coaja netratată chimic).

Se pun apoi cuişoarele, batonul de scorţişoară, frunzele de dafin şi se rade puţină nucşoară. Se acoperă totul cu vin şi se adaugă şi vanilia. Se ţin pe foc 4, 5 minute până când se formează un sirop. Când este gata siropul se adaugă anasonul stelat şi restul de vin. Se mai fierb încă 5 minute.

Lasă un răspuns