Antibioticul din bucătărie!


usDespre usturoi s-au spus atât de multe lucruri în ultimii ani și încă se mai descoperă noi informații… Cu toate astea, lucrurile sunt destul de confuze. Nu știm aproape deloc felul în care trebuie să îl consumăm.

Ceea ce este destul de clar pentru toată lumea, usturoiul trebuie consumat într-o stare cât mai naturală. Este un produs cu efecte cardioprotective reale, relaxează vasele de sânge și îmbunătățește circulația sanguină.

Discutam despre consumarea usturoiului în stare naturală. Pudra sau capsulele nu conțin toate proprietățile usturoiului întreg, efectele sunt destul de nesemnificative în comparație cu produsele proaspete.

India folosea usturoiul cu peste 5000 de ani în urmă pentru a scădea tensiunea arterială  sau în cazul răcelilor puternice. Astăzi majoritatea tratamentelor naturiste împotriva răcelilor au ca bază principală usturoiul.

Ne-am notat câteva puncte importante care fac din acest aliment o adevărată farmacie verde și la îndemâna oricui:

– Eficient împotriva streptococilor.
– Previne bolile arteriale și are rol important în coborârea tensiunii arteriale.
– Este un aliment adjuvant în diabet
– Allicina din usturoi stimulează pereții stomacului și ai intestinelor

Ca o mică concluzie, usturoiul nu trebuie să lipsească din casa noastră. De preferat achiziționat direct din piețe, pentru a avea certitudinea că este cultivat în cel mai natural mod.

Lasă un răspuns