Top 9 remedii eficiente care ajută în tratarea astmului

Respirația înseamnă viată – ceea ce majoritatea dintre noi consideră ca fiind de acord. Dar numai o persoana care suferă de astm poate înțelege adevărata valoare a acestui simplu proces de viață. Problemele de respirație pot duce la tot felul de afecțiuni, cum ar fi bronșita și astmul. Astmul poate pune în pericol viața și provoacă îngrijorări serioase. Dar, cu doar câteva remedii naturale acasă, reapariția atacurilor astmatice poate fi redusă într-o mare măsură. Veți fi surprinși să știți că lucrurile de pe rafturile dumneavoastră din bucătărie vă pot ajuta să păstrați acele atacuri de astm la distanță.

Înainte de a ne familiariza cu remediile de acasă, vă spun câteva informații de bază despre astm.

Ce este astmul ?

Când căile respiratorii se inflamează, devin mai înguste și foarte sensibile, provocând o boală pulmonară pe termen lung numită astm. Chiar și cel mai mic iritant poate declanșa astmul deoarece căile respiratorii sunt deja inflamate. De asemenea, se produce mucus în exces, care poate să vă îngreuneze în continuare căile respiratorii și să provoace dificultăți de respirație, respirație șuierătoare și de asemenea, o strângere în piept.

Tipuri de astm

Astmul se poate dezvolta din diferite motive și în condiții diferite. Diferitele tipuri de astm, așa cum sunt clasificate de către medici, le enumăr mai jos :

  • astm alergic: este cel mai frecvent și apare cel mai adesea în copilărie, la maturitate intră în remisie, dar poate să reapară mai târziu;
  • astmul intrinsc: este mai puțin întâlnit și apare de obicei după o infecție a tractului respirator;
  • astmul ocupațional: este tipul de astm dobândit după expunerea la substanțe chimice sau prafuri industriale de la locul de muncă.

 Remedii pentru ameliorarea astmului :

  • Uleiuri esențiale
  • Miere
  • Curcuma
  • Cafea
  • Vitamine
  • Ghimbir
  • Usturoi
  • Ceapă
  • Mărarul

1.Uleiuri esențiale pentru astm

uleiul de eucalipt uleiul de eucalipt – puneți câteva picături de ulei esențial de eucalipt pe un prosop și așezați-l lângă d-voastră când dormiți. Utilizați acest remediu în fiecare noapte ca măsura preventivă pentru atacurile de astm. Uleiul de eucalipt este un bun remediu pentru ameliorarea nasului înfundat și pentru problemele de respirație. Eucaliptolul din eucalipt, ajută la descompunerea mucusului.
uleiul de lavanda uleiul de lavandă – puneți 5-6 picături din acest ulei într-un vas cu apă fierbinte și inhalați aburul timp de 5-10 minute. Faceți acest lucru în fiecare seară. Uleiul de lavandă inhibă producerea de mucus, calmând căile respiratorii și întărește sistemul imunitar.

uleiul de arbore de ceai (tea tree) – câteva picături din ulei de arbore de ceai pe o cârpă umezită în apă fierbinte și inhalați apoi până cârpa se răcește. Proprietățile expectorante și decongestionante ale uleiului de arbore de ceai vor acționa pentru ameliorarea tusei șuierătoare și eliminarea mucusului în exces. Acest ulei are de asemenea, proprietăți antiinflamatoare și anti microbiene, care vor ajuta la reducerea inflamației pe căile respiratorii și la tratarea infecțiilor prezente în sistemul respirator.

uleiul de chimen negru – puneți 1/2 linguriță ulei de chimen negru, o linguriță de miere și o cană de apa caldă și beți această băutură înainte de micul dejun și apoi după cină. Repetați acest lucru timp de 40 de zile pentru cele mai bune rezultate. Uleiul de chimen negru are nenumărate beneficii, proprietățile sale antiinflamatoare se dovedesc benefice în tratamentul astmului. Este, de asemenea, utilizat pentru tratamentul bronșitelor.

uleiul de oregano – puneți câteva picături de ulei în difuzor și inhalați vaporii. Puteți utiliza acest remediu în fiecare zi. Uleiul de oregano curăța plămânii și căile respiratorii. Elimină mucusul, bacteriile și virusurile care cauzează infecții.

mierea de albine mierea de albine – puneți 2 lingurițe de miere și 1/2 linguriță de miere de albine într-o cană cu apă caldă, amestecați și beți încet, de trei ori pe zi. Mierea este unul dintre cele mai vechi remedii naturale pentru probleme de respirație. Conține substanțe minerale, vitamine, enzime și acizi organici care ajută la atenuarea simptomelor astmului. Vă v-a ajuta să eliminați flegma din gat și vă permite să dormiți mai bine.
turmenicul turmericul – intr-un pahar cu apă puneți ¼ linguriță cu pulbere de turmeric, amestecați bine și beți de trei ori pe zi timp de 10-14 zile. Dacă nu apare nici o îmbunătățire a simptomelor, dublați doza. Turmericul conține curcumina (una dintre componentele sale principale). Acest fitochimic este foarte benefic ca terapie suplimentară pentru ameliorarea astmului. Modulează răspunsul inflamator al organismului și ameliorează inflamația căilor respiratorii. Turmericul este de asemenea un excelent agent antimicrobian.
cafea cafeaua – răsfățați-vă cu o ceașcă de cafea fierbinte. Cafeaua este cel mai simplu remediu pentru astm deoarece ușurează imediat căile respiratorii și vă ajută să respirați. Cofeina din cafea acționează ca un bronhodilatator și deschide căile respiratorii.
vitamina D si C vitamine pentru astmvitamina D și vitamina C, luați câte o tabletă din aceste suplimente în fiecare zi, timp de o lună. Suplimentele cu vitamina D au demonstrat rezultate eficiente în ameliorarea simptomelor astmului. Acest lucru se datorează acțiunii sale antiinflamatoare și capacitații de a sporii răspunsul anti microbian înnăscut al organismului. Chiar dacă cercetările nu au evidențiat clar dacă vitamina C ajută la tratarea astmului bronhic, aceasta a ajutat la ameliorarea simptomelor de astm induse de exerciții fizice. S-a demonstrat că îmbunătățește funcția plămânilor.
ghimbir ghimbirul – aveți nevoie de 1 linguriță de ghimbir ras, o cană de apă fierbinte și ½ linguriță de miere. Puneți ghimbirul în apă fierbinte, lăsați-l 5-7 minute acoperit, strecurați apoi și adăugați mierea și beți acest ceai cât este călduț. Beți 2-3 căni pe zi de ceai de ghimbir. Ghimbirul este o plantă renumită pentru proprietățile sale antiinflamatoare de zeci de ani, consumul de ghimbir este cel mai bun mod de a menține tractul respirator sănătos. Ghimbirul relaxează mușchii căilor respiratorii și reglează absorbția de calciu, care la rândul său ameliorează constricția și ușurează respirația.
usturoiul – curățați 10-12 căței de usturoi apoi îi puneți în jumătate de cană de lapte, se bea acest amestec o dată pe zi. Usturoiul ajută la curățarea congestiei din plămâni și este un remediu sigur, care oferă o ușurare a simptomelor astmului. Reduce de asemenea inflamația căilor respiratorii.
ceapa roșie – consumați câteva felii de ceapă crudă împreună cu cina și veți culege beneficiile acestei legume. Vă recomand cu căldură să includeți zilnic ceapa în dieta dumneavoastră. Ceapa are beneficii antiinflamatoare și ajută la curățarea căilor respiratorii.
tinctura de mărarpuneți într-un pahar cu apă 30 până la 60 de picături de tinctura de mărar și apoi beți-o. Luați acest remediu de trei ori pe zi și odată înainte de a merge la culcare. Continuați să beți acest remediu timp de câteva săptămâni pentru a vedea beneficiile. Această plantă este adesea folosită pentru tratarea astmului, bronșitei și a bolilor de inimă în medicina ayurvedica și egipteană. Are proprietăți antihistaminice și previne astmul alergic. Are și proprietăți antispastice și dilată căile respiratorii.

Atenție: tinctura de mărar este un remediu preventiv pentru astmul bronșic, nu se folosește în atacurile de astm.

Înainte de a utiliza oricare dintre aceste remedii, asigurați-vă că nu sunteți alergic la nici la oricare dintre ele. Dacă sunteți alergic, folosirea lor se va dovedi a fi distructiva în tratarea simptomelor de astm. Dacă sunteți îndoielnic, consultați-vă  medicul înainte de a utiliza oricare dintre remedii.

Cu bine.

Lasă un răspuns