Tiroida și controlul greutății

Deoarece glanda tiroidă joacă un rol atât de important în metabolismul dumneavoastră, întreținerea acestei glande este o modalitate ideală de a vă controla greutatea.

Aproape 200 de milioane de oameni din întreaga lume au o tiroidă care nu funcționează la nivelul optim. In acest caz, te îngrași ușor, deoarece glanda tiroidă nu este capabilă să asigure o buna funcționare metabolică. Cei care nu suferă de tulburări tiroidiene pot beneficia, de asemenea, de un mod sănătos de întreținere a tiroidei. Verificați întotdeauna cu medicul specialist înainte de a începe orice protocol.

Exercițiile cardiovasculare sunt o alternativă la îndemână, dar acest lucru nu este chiar ceea ce tiroida ta are nevoie. In timp ce această formă de exercițiu are numeroase beneficii, dacă faceți mult cardio, puteți creste efectiv nivelul hormonului numit cortizol și astfel creste stresul oxidativ care poate dauna tiroidei.

Timp de 24 de ore, după cardio intens, hormonii tiroidieni sunt coborâți, rezultând că această glandă nu funcționează la fel de eficient.

Sunt produse alimentare care  pot încetinii temporar metabolismul și pot determina corpul să se agațe de grăsimi și de calorii. Aceste alimente pot cauza, de asemenea, probleme tiroidei in anumite circumstanțe. Dacă luați medicamente pentru tiroidă, nu mâncați 30 de minute de la administrarea medicamentelor.

Iată alimente care trebuie consumate cu precauție pentru a vă menține tiroida sănătoasă:

Alimentele din soia : goitrogenii sunt substanțe chimice găsite în laptele de soia și alte produse preparate din soia care pot interfera cu capacitatea tiroidiană de a produce hormoni, deși acest lucru devine o problemă numai atunci când nu obțineți cantități suficiente de iod în dieta dumneavoastră.

Varza, broccoli, spanac, conopida și varza de Bruxelles,  pot afecta de asemenea hormonii tiroidieni. Se pot consuma asociate cu alimente bogate în iod pentru a contracara efectul goitrogenelor.

Frunzele de kale: pare șocant, este un super aliment, dar conține geloza, care împiedică tiroida să obțină suficient iod. Atâta timp cât dieta ta conține suficient iod, mănâncă kale și nu va fi o problemă.

Organele,  cum ar fi rinichii și ficatul, conțin o cantitate substanțială de acid lipoic care poate întrerupe funcția tiroidiană și poate interfera cu medicamentele pe care le luați.

Glutenul poate duce în stare sub activă tiroida la persoanele cu boala celiacă.

Alimentele grase pot afecta absorbția corectă a medicamentelor de înlocuire a hormonului tiroidian în organism și ele interferează cu capacitatea tiroidiană de a produce hormoni, de asemenea.

Așadar urmați o dietă bine echilibrată care include o mare varietate de alimente proaspete, întregi. Concentrați-vă pe proteine slabe, fructe, legume și cereale integrale. De asemenea, poeți  mânca o cantitate limitată de produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

Trebuie să vă asigurați ca beți multă apă, astfel să rămâneți hidratați și să promovați eficiența metabolizării .

Creșteți consumul de Omega -3, aceștia au capacitatea de a reduce inflamația în organism. Puteți crește aportul de nutrienți prin consumul acestor alimente bogate în acid omega-3.

Uleiuri :

Pește :

 • Somon
 • Sardine
 • Halibutul negru
 • Macrou
 • Stridiile
 • Hering
 • Păstrăv
 • Ton (proaspăt)

Alimente care ajută la formarea de Omega-3:

 • Lapte
 • Ouă
 • Lapte de soia
 • Iaurt

Semințe și nuci :

Dacă nu obțineți suficient din acești nutrienți, urmând o dietă echilibrată, luați un supliment de înaltă calitate.

Mulți oameni se îndreaptă imediat spre reducerea aportului  de carbohidrați atunci când suferă de afecțiuni ale tiroidei și le este greu să piardă în greutate. Cu toate acestea , bicicleta dumneavoastră este o opțiune mult mai bună, deoarece este mai probabil să ardă caloriile.

Puteți face un test: 2 săptămâni cu aport normal de carbohidrați și o săptămână cu aport ridicat de carbohidrați. Pentru a obține acest lucru, trebuie doar să țineți cont ca în săptămâna în care consumați un număr mare de carbohidrați este posibil să rețineți puțină apă care va dispărea din nou după ce terminați acest ciclu.

Rezumat: acum știți ce trebuie să faceți pentru a vă pregăti tiroida și pentru a ajunge la o greutate sănătoasă. Toate metodele necesare pentru antrenamentul tiroidian vă ajută, de asemenea și pentru a vă asigura sănătatea dumneavoastră generală.

Înainte de a face orice schimbări în stilul tău de viață, ar trebui mai întâi să-ți consulți medicul pentru a te asigura că schimbările sunt sigure pentru tine. De asemenea, medicul vă poate oferi sfaturi suplimentare cu privire la modificările pe care trebuie să le faceți pentru a îmbunătății sănătatea și funcția tiroidiană, astfel încât sa obțineți cele mai bune rezultate.

Managementul greutății cu boli tiroidiene

Când nu reușiți să pierdeți în greutate sau să vă mențineți greutatea, în ciuda efortului, glanda tiroidă este în mod normal suspectă, mai ales la femei.

Există mai multe modalități de a gestiona greutatea cu o glandă tiroidă sub activă. In multe cazuri, este necesară o varietate de tehnici pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a va menține greutatea acolo unde doriți sau pentru a pierde excesul de greutate.

Levotiroxina

Acesta este un medicament care este prescris de către medic pentru a înlocui hormonul tiroidian- tiroxina, care este secretat în cantități insuficiente, la persoanele cu tiroida sub activă. In mod normal se începe cu o doză mică și apoi o cresc până se ajunge la efectul dorit. Nivelul tiroidei este verificat prin analize de sânge pe tot parcursul pentru a determina momentul în care vă aflați la doza potrivită. Luați medicamentul o dată pe zi și la aceeași oră.

Majoritatea oamenilor nu experimentează efecte secundare datorită începerii unei doze mici, cu toate acestea efectele secundare pot include: transpirație, dureri de cap, vărsături, dureri in piept, diaree.

Vitamina A

Este importantă pentru producerea hormonului stimulator tiroidian și este, de asemenea, necesară să transforme hormonul T4 în hormonul T3. Simptomele cum ar fi vederea slabă noaptea și sensibilitatea la lumină indică o deficiență  a vitaminei A.

Vitaminele B

Toate vitaminele B sunt necesare pentru funcția tiroidiană și toate au rol diferit:

B1 este importantă pentru a regla funcția tiroidiană.

B2 funcționează pentru a stimula funcția tiroidiană și a glandelor suprarenale asigurând o secreție adecvată de hormoni.

B3 asigură eficiența celulelor tiroidiene.

B6: Glanda tiroidă nu poate folosi în mod corespunzător iod fără această vitamină. Iodul este necesar  pentru a produce hormoni tiroidieni.

B12: Cei cu o tiroida sub activă nu pot absorbi această vitamină, ducând la o deficiență de vitamina B12. Acest lucru poate provoca tulburări neurologice, astfel încât suplimentarea este adesea necesară.

Dieta pentru sănătatea tiroidei

Nu există o singură dieta care să ajute la scăderea în greutate și la gestionarea greutății pentru cei cu tulburări tiroidiene. Cu toate acestea, este important să știți ce alimente sa evitați și cum să mâncați sănătos.

Ca oricine altcineva care urmează un plan de pierdere în greutate sensibil, doriți să vă alimentați echilibrat, în principal aceasta constă în fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe. Puteți consuma, de asemenea produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi în cantități limitate.

Fii atent cu aceste alimente :

Produse din soia: acestea pot interfera cu modul în care organismul utilizează hormonul tiroidian și ar trebui să fie consumat alături de alimente bogate în iod.

Legumele crucifere: dacă aveți o deficiență de iod, aceste legume pot interfera cu producerea de hormoni tiroidieni. Legumele comune din această categorie includ varza și broccoli.

Alimente grase: acestea pot inhiba absorbția medicamentelor tiroidiene.

Alimente care conțin zahăr: contribuie la creșterea în greutate, în special atunci când sunt asociate cu o tulburare tiroidiana care încetinește metabolizarea.

Alimente prelucrate: cresc riscul de hipertensiune arterial. Sodiul crește acest risc, iar alimentele prelucrate după cum bine știm sunt bogate in sodiu.

Fibrele: sunt nutrienți importanți, dar prea multe pot interfera cu absorbția medicamentelor.

Concluzii

Nu durează mult timp pentru a afla de ce aveți nevoie pentru a avea un metabolism sănătos. Puteți utiliza aceste informații pentru a vă ajuta să pierdeți în greutate sau să vă mențineți greutatea sănătoasă. Este important să știți care sunt valorile hormonilor tiroidieni, astfel încât să urmați pașii potriviți pentru a vă ajuta să vă controlați greutatea.

Unii oameni vor avea nevoie de tratament medical, în timp ce alții se pot descurca bine cu anumite modificări ale stilului de viață. Pentru a ști care va funcționa pentru dumneavoastră, trebuie să știți valorile hormonilor tiroidieni.

Este important de asemenea daca aveți o afecțiune tiroidiană preexistentă sau un istoric familial cu tulburări tiroidiene. In plus față de metodele discutate mai sus, discutați cu medicul pentru a afla eventualele măsuri suplimentare pe care le puteți lua pentru a menține tiroida sănătoasă.

Cu bine.

Lasă un răspuns