Ţesuturi corporale care se regenerează prin nutriţie


Puţini oameni conştientizează că organismul se află într-un continuu proces de regenerare. Dacă acest lucru nu s-ar petrece, corpul nostru s-ar degrada rapid, iar miracolul acestui trup atât de bine organizat nu ar fi fost posibil

Tesuturi corporale care regenereaza prin nutritie

Tesuturi corporale care regenereaza prin nutritie

Studii realizate in ultimii ani au demonstrat că organismul se poate vindeca de la sine, intrând în remisie, atunci când nimeni nu se asteaptă. Cele mai comune cazuri de regenerare rapidă sunt urmatoarele:

REGENERAREA SISTEMULUI NERVOS.Există mai multe alimente 100% naturale care au demonstrat că au efecte de regenerare asupra sistemului nervos. Un studiu din 2010 a arătat că o combinaţie între ceai verde, mure şi carnitină (nutrient natural esenţinal în metabolismul energetic) promovează regenerearea sistemului neuronal şi potenţează efectele celulelor stem in cazul bolilor neurodegenerative. Alte substante care sprijină sistemul nervos neuronal sunt:

  • curcumina (turmericul);
  • apigenin (component al salatei);
  • mure;
  • ginseng;
  • rezveratrol;
  • tanin;
  • ashwaganda;
  • trigonelin;
  • huperzina.

Un efect foarte important asupra sistemului nervos neuronal îl au şi alţi factori externi: cum ar fi muzica sau iubirea. Se pare că acestea stimulează regenerarea, demonstrând că nu medicamentele chimice reprezintă catalizatorul vindecării, ci schimbarea atitudinii şi a nutrţiei.

REGENERAREA FICATULUI.Glycyrrhiza, o componentă gasită în planta de Licorce, are proprietaţi anti-virus extraordinare, iar studiile au arătat ca, în cazul animalelor, acest ingredient are capacitatea de a ajuta la regenerarea ficaului şi la îmbunataţirea funcţiilor acestuia. Alte substante care ajută la regenerarea ficatului: carvacrol (din oregano), ginseng coreean, planta rooibos, vitamina E.

REGENERAREA CELULELOR BETA.  Alimentele din lista de mai jos au capacitatea de a regenera celulele beta, răspunzătoare cu producerea de insulina, atât de necesară în cazul diabeticilor de tip 1. Se pare că, odata ce sunt fortificate şi regenate, aceste celule pot ajuta la reinstaurarea stării de sănatate,în cazul suferinzilor. Acestea sunt: vitamina D, curcumina, avocado, salata, berberina (extract din plante), arginina, ştevie, mătase de porumb.

REGENERAREA HORMONALA.în acest caz, ai nevoie de vestita vitamina C, aceasta având puteri regenerative remarcabile. Are capacitatea de a asista electronii răspunzatori cu funcţionarea estradiolului (estrogen), progesteronului, testosteronului, etc. în tandem cu nutriţia, are capacitatea de a sprijini funcţia glandelor sexuale, cum ar fi ovarele. Astfel, vitamina C reprezintă un mod minunat de a sprijini sănatatea sistemului hormonal.

REGENERAREA ŢESUTULUI CARDIAC. Substanţele neocardiogene au rolulde a stimula formarea celulelor sănătoase, iar din această categorie fac parte: resveratrolul, ginsengul siberian, extractul de vin roşu, N-Acetil-Cisteina. Un rol important în regenerarea ţesutului cardiac îl au şi celulele stem, care o pot ajuta pe mama să-şi regenereze celulele inimii, iar acest lucru este posibil prin intermediul fătului.

REGENERAREA CARTILAJELOR, A ÎNCHEIETURILOR ŞI A COLOANEI. Curcumina si resveratrolul au un rol important în recuperarea rănilor la nivelul coloanei. În cazul bolilor articulaţiilor, cum ar fi osteoporoza, ar fi indicat sa se adopte o dieta preponderent vegetariana, cu alimente de baza precum: varza, spanacul, fasolea, nucile, legumele închise la culoare (vitamina K).

Lasă un răspuns