Surse ascunse de gluten in medicamente si vitamine

Persoanele cu intoleranta la gluten trebuie sa fie constiente de faptul ca unele medicamente si vitamine pot contine gluten sau derivati de gluten. Acesta, de obicei, este folosit pe post de excipient la prepararea medicamentelor.

gluten_medicamente

Asadar, daca pe eticheta unui produs medicamentos vedeti inscriptionat „gluten”, „derivat de gluten”, „amidon”, „dextrina”, „dextri-maltoza” sau „maltodextrina”, atunci cu siguranta acesta contine derivati de gluten.

De obicei, medicamentele originale nu contin gluten sau derivati ai acestuia, in schimb, majoritatea genericelor contin. Desigur, nu toate, dar o buna parte din generice au ca excipienti gluten sau derivati ai acestuia. Astfel, persoanele sensibile la gluten trebuie sa fie atente atunci cand trec de la un medicament original la unul generic, deoarece acesta poate contine gluten sau derivati de gluten.

Trebuie sa stiti ca producatorii pot schimba compozitia medicamentelor, de aceea e indicat ca periodic sa verificati compozitia medicamentelor pe care le luati.

Sanatate!

Lasă un răspuns