Plantele modificate genetic


gmo-tomato

Conform ultimelor studii, mâncarea modificată genetic alterează ADN-ul bacteriilor din sistemul nostru digestiv, devenind parte integrantă a acestora. Aceste modificări sunt ireversibile.

O plantă modificată genetic îşi poate schimba foarte mult structura, iar aici putem vorbi de alterarea calităților nutritive sau chiar de premisa dezvoltării unor proteine ce pot genera alergii sau favoriza diferite boli.

Plantele modificate genetic pot cauza daune pe termen lung. Un exemplu simplu ar fi rezistența la antibiotice. Chiar dacă noi încercăm să evităm tratamentele cu antibiotice, putem dezvolta rezistență la antibiotice din cauza anumitor gene din structura plantelor modificate genetic.

Problemele care pot apărea, conform afirmaţiilor specialiștilor, pot influența sănătatea organismului nostru.

Intestinul subțire are un rol esențial în buna funcționare a organismului nostru. În cadrul intestinului subțire se face o selecție a nutrienților, proteinelor etc. şi, totodată, el are și un rol important ca parte a sistemului imunitar, eliminând toxinele sau microbii nedoriți.

Aceste structuri genetice pot influenţa buna funcţionare a intestinului, iar în momentul în care sistemul nostru imunitar nu funcţionează sau nutrienții nu sunt absorbiți, pot apărea probleme grave de sănătate.

Această lume a ingineriei genetice este încă presărată de zone gri, nu avem studii şi nici garanții că aceste plante ar fi sigure pentru organismul nostru. Regularizările în acest domeniu sunt într-o permanentă schimbare, iar, din păcate, ca în orice industrie, aceasta nu are ca interes sănătatea noastră, ci, mai degrabă, unul pur economic.

Recomandarea noastră e să încercați să evitaţi aceste alimente, mai ales dacă deja aveți anumite probleme de sănătate.

Lasă un răspuns