Sucul de dovleac – Sanatatea rinichilor


dovDovleacul este cunoscut în toată lumea pentru dulceața lui, bunicile îl consideră aliatul perfect la prepararea plăcintelor aromate. Foarte puține persoane știu despre valoarea nutritivă și proprietățile terapeutice ale dovleacului.

Sucul de dovleac are un efect uimitor pentru persoanele care suferă de afecțiuni renale, sindromul oboselii cronice, hipertensiune, insomnie. Fiind foarte benefic pentru stimularea rinichilor, dovleacul primește un loc în topul produselor pe care trebuie să le consumăm frecvent. Sucul de dovleac este foarte sărac în fibre, conține foarte multe vitamine, minerale și acizi organici. Asta îl face excelent aliat în bolile de stomac.

Cum preparăm corect sucul de dovleac?

100ml de suc proaspăt de dovleac se amestecă cu o linguriță de miere de albine. Se bea înainte de masă și este indicat să ne începem ziua cu un astfel de deliciu. Pregătim o felie de dovleac proaspăt, îndepărtăm semințele și apelăm la ajutorul unui blender. Sucul de dovleac trebuie băut pe loc, evităm astfel ca produsul să își piardă proprietățile benefice.

Vitaminele prezente în sucul de dovleac sunt A și C.

Lasă un răspuns