Stii ce produse ai in baie si te pot ucide?

O femeie utilizează în medie 12 produse de îngrijire personală pe zi, care totalizează aproximativ 168 de ingrediente.

Acest număr poate părea mare, dar numai gândiți-vă la rutina zilnică, dimineața: igiena dentară, igiena corporală (utilizați săpunul, cremă de ras, șampon și balsam).  După duș utilizați loțiune  de corp, deodorant, cremă de față, machiaj, fixativ și gel de păr … iar lista ar putea continua la nesfârșit.

Nu toate aceste produse utilizate sunt toxice, dar multe dintre ele conțin adesea compuși chimici periculoși, cum ar fi parabeni, ftal și dioxine. Expunerea zilnică îndelungată la aceste produse chimice poate dăuna sănătății de-a lungul timpului, așa că este extrem de important să fim atenți la ceea ce utilizăm și punem pe corpul nostru.

Stii ce produse ai in baie?

Stii ce produse ai in baie?

Săpunul solid

Săpunul solid pare a fi un produs banal, dar ingredientele sale pot fi orice numai simple/comune nu. Efectul său magic de curățare este datorat unei substanțe chimice denumită lauril sulfat de sodiu ( SLS ) – un agent iritant pentru piele, ochi și plămâni (acesta este motivul pentru care ustură când săpunul ajunge în ochi). Alte ingrediente pentru de care trebuie să vă feriți sunt: triclosan , parabeni și parfum (acesta fiind un termen general folosit pentru a descrie produsele chimice care nu figurează pe etichetă).Încercați sa înlocuiți substanțele chimice din săpunurile clasice, cu ingredientele naturale  ale săpunurilor BIO, cum ar fi unt de shea, ulei de nucă de cocos, unt de cacao și parfumate cu uleiuri esențiale. Într-o gamă variată de produse BIO, ARGEFARM vă propune locul excelent pentru a găsi aceste alternative mai curate.

Loțiuni de corp

Utilizând loțiunea de corp în mod regulat este o modalitate foarte bună de a menține pielea sănătoasă și hidratată pe tot parcursul anului, dar trebuie să acordați o atenție sporită asupra aditivilor din compoziție. Ingredientele de care ar trebui să vă feriți sunt: gudron de cărbune (un agent de îngroșare – care a fost asociat cu cancerul), parabeni, parfum și compuși butilati. Cele mai bune loțiuni sunt cele simple, făcute din unturi naturale și uleiuri.

Șampon

Mulți oameni văd baloanele de săpun ca o dovadă că produsul utilizat este într-adevăr bun, dar de fapt spumarea este un indicator de prezență a două substanțe chimice numite lauril sulfat de sodiu și 1,4 – dioxin- ambele sunt cu potențial toxic și trebuie evitate. Totodată feriți-vă de polietilen glicol (PEG), coloranți, sorbat de potasiu și parfum, de asemenea (apar des aceste ingrediente!). Există alternative BIO, care nu au aceste ingrediente și puteți chiar încerca să renuntati complet la sampoanele chimice, utilizand ingrediente naturale și sampoane făcute în casa, economisind astfel banii cheltuiți în mod uzual pentru aceste produse industriale.

Deodorant

Deodorant-Alaum-Ice-Cristal-120g

Deodorant Alaum Ice Cristal

Știm la ce vă gândiți: găsirea și utilizarea unui deodorant bun nu este o sarcină ușoară! Dar, în aceste zile, există atât de multe opțiuni naturale pe piață, care sunt la fel de eficiente ca cele chimice. Unele dintre cele mai nocive ingrediente în deodorantele tradiționale sunt parfumul, propilen glicol, triclosan, ftalati și parabeni. Înlocuiți-le cu produse care au în componență unt de shea, ulei de nucă de cocos, bicarbonat de sodiu, praf de arorut, unt de cacao și vitamina E.

Daca doriti un produs 100% natural puteti comanda de aici!

Lasă un răspuns