Smoothie-ul si centenarul

Traim o viata pe viteza, dar totodata, traim intr-o lume in care informatia este accesibila oricui. Suntem pentru prima data constienti de importanta anumitor decizii legate de sanatatea noastra . Suntem constienti de repercursiunile meselor sarite, dietelor saracacioase, stresului zilnic si a sedentarismul si cu toate astea inchidem ochii si nu facem mai nimic sa indreptam greseala. Cu toate astea a urma un stil de viata sanatos pare imposibil.

Am auzit de la foarte multi expresia „Eu nu vreau sa traiesc pana la 100 de ani ! Batranetea e urata !”. Sincer eu vreau, si cred ca si cei care spun ca nu vor, defapt isi doresc asta. Mi-as dori sa traiesc 100 de ani si evident 100 de ani cat mai de calitate. Mi-as dori sa traiesc 100 de ani doar pentru a prinde turismul in spatiu si la varsta de 60 de ani sa imi ofer cadou o calatorie pe Marte.

In tentativa mea de a trai cat mai mult am apelat la un ajutor. La un smoothie maker. Nu va ganditi neaparat la smoothi-uri verzi cu gust de iarba. Primul smoothie care imi vine in minte e cel cu lapte de migdale, banane, miere, unt de arahide si scortisoara, e super bun ! Fac un smoothie dimineata daca stiu ca nu am timp de micul dejun , iau recipientul cu mine si il beau in drum spre serviciu. Cateodata fac unul seara, asta daca nu am chef de gatit si nu vreau sa comand o pizza. Ingredintele pentru diferite retete le cumpar cam o data pe saptamana, le bag la frigider sau congelator si astfel calea mea spre un stil de viata sanatos devine mult mai usoara.

smoothie

Incerc sa schimb ce pot in viata mea, fara foarte mari eforturi, am rabdare cu mine si incerc sa stau cu mintea deschisa la nou. Cu greu vom reusi schimbari radicale de pe o zi pe alta. Nu mi-am facut abonament pe un an de zile la sala, e mai simplu sa fac sport acasa si nici nu mi-am cumparat banda de alergat de frica sa nu stea praful pe ea. Cred ca 20 de minute de sport ajuta destul demult fata de 0 minute. Incerc sa imi cresc pretentiile treptat si sa am mici victorii.

Cred ca doar adaptandu-ne treptat la un stil de viata sanatos putem reusi sa traim si 100 de ani.

blank__14709726

 

Lasă un răspuns