Sindromul colonului iritabil – Cum tratăm natural?


chim1 din 5 români suferă de colon iritabil și anumite studii au arătat că aproximativ 20% dintre copii au acest sindrom.

Foarte puține persoane știu faptul că în bucătăria lor există un remediu natural, unul printre puținele condimente originale din România. Chimenul! Pentru cine nu a aflat încă de această plantă, are un aspect similar morcovului, frunzele sunt foarte fin ramificate și cresc în tulpini de până la 30 cm. Fructele (pe care uneori le numim eronat seminte) sunt în formă de semilună și au aproximativ 2mm lungime. Chimenul este foarte apreciat în terapeutica naturistă datorită proprietăților lui de reglare a funcțiilor stomacului, fiind și un antiinflamator intestinal. Cu mult timp înainte, chimenul era utilizat la vindecarea răcelilor și durerilor de stomac, astăzi el are întrebuințări multiple: tratează anorexia, hemoroizii (pulbere de semințe de chimen), dismenoreea, bronșita, colicile intestinale, reglează menstruația și elimină viermii intestinali. Ceaiul de semințe de chimen se recomandă pentru tratarea afecțiunilor menționate anterior.

Dacă revenim la subiectul nostru de astăzi, chimenul are un rol foarte important în tratarea sindromului colonului iritabil. Pentru a reabilita starea colonului trebuie să consumăm zilnic două-trei căni cu infuzie de chimen, timp de 6 săptămâni. În tot acest timp putem face o pauză de câteva zile. Acest tratament natural are efecte antiinflamatoare intestinale puternice și echilibrează flora intestinală.

Recomandăm uleiul volatil de chimen în cazul viermilor intestinali. Putem face o cură de 3-5 picături de trei ori pe zi. Tratamentul durează 20 de zile fără pauză și putem relua la distanță de 30 de zile. În același timp, persoanele care au probleme cu excesul de suc gastric sau secreția bilei, pot face un mix de chimen și mentă. Patru lingurițe pe zi din aceste pulberi combinate, pe o perioadă de două săptămâni, rezultatele sunt senzationale!

Lasă un răspuns