Simptomele unei indigestii si tratamentul ei


ardeiFoarte multe persoane se confruntă cu aceste probleme. Dispepsia, așa cum este cunoscută în termeni medicali, apare în general în timpul sau imediat după masă, în majoritatea cazurilor sunt de vină mesele abundente, cu ingrediente condimentate sau foarte multe prăjeli.

Ca să înțelegem mult mai ușor procesul, fiecare aliment pe care îl consumăm este descompus cu ajutorul enzimelor. Astfel organismul preia substanțele nutritive și începe procesul de eliminare a celor nefolositoare. Trebuie să ținem cont că nu toate alimentele se digeră în același timp. Carnea grasă care necesită mai mult timp în care enzimele acționează asupra ei, în comparație cu legumele care sunt digerate cu mult mai multă ușurință.

Primele semne ale indigestiei.

În principiu primele semne sunt durerile sau crampele la nivelul abdomenului. Astfel de disconforturi apar frecvent atunci când combinăm alimentele cu alcoolul. Senzația de stomac umflat și greața sunt alte semne că indigestia este instalată.

Noi recomandăm să alocăm un timp rezonabil meselor. Dacă totul este pe fugă și nu mestecăm corespunzător, intervine senzația de satietate din cauza faptului că alimentele ajung prea rapid în organism și nu intră imediat în procesul de digestie.

Măsuri împotriva indigestiei

Cum spuneam în rândurile de mai sus, nu trebuie să mâncăm în grabă. Evitarea exceselor culinare și a consumului de alcool poate să fie drumul cel bun în tratarea indigestiilor. În același timp fructele nu trebuie consumate în timpul meselor și nici măcar după ce am mâncat, asta îngreunează și mai mult digestia.

Noi recomandăm sărurile biliare sau suplimente alimentare care conțin enzime digestive sau produse care neutralizeaza excesul de acid precum Gaviscon, Maalox, Mezym. Trifermentul este și el un ajutor de nădejde!  Le avem în stoc și vă putem îndruma asupra produsului potrivit pentru dumneavoastră.

Când apelăm la ajutorul medicului?

Cerem sfatul unui medic în cazul în care  senzația de arsură toracică persistă foarte mult timp, dacă avem dificultăți respiratorii. Infarctul miocardic poate mima indigestia, în acest caz apar simptome precum cele de mai sus și este recomandat să apelăm de urgență la un medic.

Lasă un răspuns