Siminocul. Planta românească ce are grijă de ficatul tău!


siminocPână spre mijlocul toamnei Siminocul înflorește frumos. Florile sunt galbene și în popor poartă diferite denumiri: flori de paie, ochisori sau iarbă flocoasă. Denumirea ștințifică a plantei este Helichrysum arenarium și foarte puține persoane știu că se folosește în tratarea anumitor boli ale aparatului digestiv, ameliorează durerile reumatice, tulburări digestive sau inflamațiile vezicii biliare. Iată paleta completă de afecțiuni în care siminocul poate face adevărate minuni: afecțiuni hepatice , afectiuni renale, atonie gastrică, colangite, colecistite cronice, dischinezie biliară, greata, gută, hepatită acută, hipercolesterolemie, meteorism, pancreatite, icter, intoxicații, reumatism, tulburari gastro-intestinale, paraziți intestinali.

Infuzia se prepară din aproximativ 30 g de flori uscate la un litru de apă. Infuzăm zece minute și se administrează maxim trei căni pe zi. Menționăm faptul că nu are contraindicații și nu interacționează cu  medicamentele. Această infuzie crește secreția de suc gastric, cât și secreția biliară.

Dacă aveți probleme cu rinichii, infuzia cu siminoc se poate face cu ajutorul unei lingurițe de plante, infuzată în 250 ml de lapte. Compoziția ajută la eliminarea nisipului format la rinichi.

Siminocul mai este considerată și planta nemuririi pentru că este de mare ajutor şi în asigurarea rezervei de antioxidanţi.

Lasă un răspuns