Ridurile și soarele

gagica pt ridurile si soarele

Toate femeile visează la un ten bronzat și catifelat, dar un ten bronzat este un ten expus radiațiilor UV. Expunerea la radiațiile UV aduce o serie de probleme, printre care îmbătrânirea prematură a tenului, pigmentarea neregulată a pielii, afectarea sistemului imuntar sau chiar cancer. Dintr-o dată frumusețea pe care o câștigăm printr-un bronz frumos devine prea costisitoare.

Îmbătrânirea tenului este accentuată dacă ne expunem la soare, pielea își pierde din elasticitate, devine mai uscată, pigmentată neregulat și totodată apar modificări ireversibile la nivelul colagenului. Toate aceste modificări sunt ireversibile și se acumulează în timp și, bineînțeles, duc la formarea de riduri. Conform studiilor, 80% din îmbătrânirea prematură a tenului are loc în primii 20 de ani de viață.

Un ten bronzat nu înseamnă și un ten sănătos sau frumos. Cum puteți evita îmbătrânirea prematură a tenului și apariția ridurilor?

  • E necesar să evităm expunerea la soare, dar acest lucru nu este mereu posibil, de aceea vă recomandăm o cremă cu factor ridicat de protecție. O cremă care poate fi folosită și pentru cei care au probleme cu tenului este La Roche Posay Anthelios XL Gel SPF 50+.

  • Pe lângă crema specială, puteți consuma alimente care cresc semnificativ protecția naturală a pielii. Conform studiilor efectuate, roșia este un aliment ce conține un puternic antioxidant, licopena; acest compus crește semnificativ protecția naturală a pielii. Consumând zilnic 50 de grame de pastă de tomate timp de 12 săptămâni, veți crește cu 30% protecția naturală a pielii.

Având în vedere efectele nocive ale expunerii la soare, învățați să fiți frumoase chiar și fără un ten bronzat!

Lasă un răspuns