Remediu antic, uleiul din semințe de Chimen Negru

Semințele care datează din urmă cu aproximativ 3.300 de ani, au fost găsite în mormântul faraonului Tutankhamon și cunoscute sub numele de « sămânța de binecuvântare », în culturile arabe, este sămânța neagră. Există credința că profetul islamic Mohamed a spus că sămânța neagră este  « un remediu pentru toate bolile, cu excepția morții. »

Cu toate progresele minunate în medicină și igienă, o mulțime de aceste remedii au fost împinse la o parte. Desigur există un timp și loc pentru medicină, dar unele cercetări ne ajută să înțelegem mecanismul acestor remedii naturale de care generațiile anterioare au depins atât de mult.

Mulți medici, au avut succese în combinarea tratamentelor medicale convenționale cu metode naturale pentru sprijinul organismului. Unul dintre aceste remedii vechi, care a câștigat popularitate recentă este Uleiul de semințe de Chimen Negru sau Nigella Sativa.

Ce este uleiul de semințe de chimen negru ?

In prezent există peste 600 de studii care arată efectele uleiului de semințe de chimen negru și sunt cercetări promițătoare cu privire la utilizarea uleiului acestor semințe pentru a trata boala autoimună. Compușii săi activi, negelia cristalină si thymoquinona, sunt cei mai studiați. Pe lângă aceștia mai conține: acid miristic, acid oleic, acid palmitic, acid stearic, acid palitoleic, acid linoleic, acid arahidonic, proteine și vitaminele B1, B2, B3, calciu, acid folic, fier, cupru, zinc și fosfor.

Utilizarea și beneficiile uleiului din semințe negre

Studiile au arătat, de asemenea că uleiul de semințe de chimen negru poate fi util pentru:

Astm și alergii

Acest ulei are efecte anti-asmatice, aceleași proprietăți fiind benefice pentru ameliorarea alergiilor.

Eczema și psoriazis

Uleiul de semințe de chimen negru este, de asemenea utilizat pentru probleme ale pielii, cum ar fi eczema și psoriazis. Acesta ajută la calmarea inflamației și îmbunătățește viteza de refacere a pielii.

Digestie

Aceste semințe au efect carminativ, ceea ce înseamnă că ajută la digestie, are rol în eliminarea gazelor, util în balonare și dureri de stomac. Deseori este folosit pentru paraziții intestinali. Inhibă creșterea celulelor canceroase de colon, fără efecte secundare negative.

Candida și ciuperci

A fost de asemenea dovedit a fi de ajutor în lupta împotriva Candidei  Albicans și infecții fungice, în sistemul digestiv și pe piele.

Cancerele

Alte studii au arătat că un compus din semințele de chimen negru și ulei, Thymoquinona, ajută la apoptoza celulară (moartea celulelor), în celulele leucemice, celulele canceroase la sân, celulele tumorale ale creierului, cancer pancreatic, cancer de col uterin, uneori acest ulei este recomandat ca protecție naturală împotriva pericolului radiațiilor, utilizate ca și tratamente în medicina convențională.

Sănătatea inimii

Thymoquinona are efect dovedit ca și protector asupra inimii, normalizează colesterolul și ajută la reglarea  tensiunii arteriale.

MRSA și Helicobacter pylori ( H. pylori)

Un studiu din 2010 a constatat că uleiul de chimen negru este eficace pentru pacienții cu H. pylori ( fără ulcer). De asemenea, s-a constatat ca Nigella Sativa are un efect extraordinar împotriva MRSA (Staphylococcus aureus ).

Imunitate

Chimenul negru susține sistemul imunitar, conține antioxidanți, acizi benefici și complexul de vitamine B. Are o acțiune diferită față de alte plante (ex: echinaceea), care necesită prudență pentru cei cu boli autoimune, aceste semințe extraordinare echilibrează sistemul imun, crescând funcția imună, dar nu încurajează reacții imune împotriva țesutului sănătos al organismului.

Părul și pielea

Este de asemenea utilizat topic, ajută la fermitatea pielii și la creșterea părului. Unele studii sugerează că ar putea fi un remediu împotriva cicatricilor și pentru prevenirea formării acestora.Ca și orice alt ulei vegetal, dacă nu a fost prelucrat și ambalat corect, poate râncezii cu ușurință, de aceea se depozitează în flacoane de sticlă închise la culoare și cu capac etanș. Acest ulei din semințe de chimen negru, este o formă foarte absorbabilă și concentrată de asemenea. El trebuie să fie presat fără extracție chimică, să nu conțină aditivi sau uleiuri de diluare, să fie protejat de râncezire, depozitându-se ferit de razele directe ale soarelui.

Cum se folosește uleiul din semințe de chimen negru

Se ia o linguriță din acest ulei de câteva ori pe zi, se poate amesteca împreună cu miere organică sau puteți experimenta adăugându-l în loțiuni, șampoane, creme și veți avea rezultate extraordinare.Uleiul de semințe de chimen negru este un aliment uimitor care de mii de ani a fost folosit pentru capacitatea sa de a sprijini sănătatea în mod natural. Acesta nu este un panaceu sau un medicament minune, doar un ulei natural puternic. Este considerat sigur pentru uz culinar (nu mai mult de câteva lingurițe pe zi).

Notă: orice persoană cu o afecțiune sau femei însărcinate/alăptează ar trebui să discute cu un medic înainte de a folosi acest ulei.

Cu bine.

 

Lasă un răspuns