Pom de Crăciun din legume

Crăciunul poate fi un prilej bun când îndrăznim să lăsăm imaginația liberă, să nu mai așezăm legumele și gustările sănătoase în același mod plictisitor, puteți da viața platourilor în seara de Crăciun.

Iată câteva sugestii, puteți urma exemplul nostru sau să improvizați pornind de la sugestiile noastre.

Așază buchetele de broccoli sub forma de brad, pe care îl poți împodobi cu roșii cherry și cu bulgărași de conopidă.

Dacă ai nevoie de mai multă informație, te ajutam  cu ce ai putea asezona acest brăduț din legume.

Vei avea nevoie de următoarele: 3 căni de broccoli proaspete, aproximativ 14 roșii cherry,  jumătate de ardei gras galben tăiat fâșii, o conopidă proaspătă, bastonașe de covrigi (aproximativ 40 buc).

Compoziția cremoasă (sosul): jumătate ceașcă de smântână, un sfert cană de maioneză pentru salată, 3 linguri pătrunjel tocat proaspăt, 3 linguri de arpagic tocat fin, jumătate de linguriță sos Worcestershire (îl găsiți în hipermarket-uri ) și un cățel mic de usturoi tocat mărunt.

Așadar, într-un castron mic, se amestecă toate ingredientele de mai sus, se acoperă și se pun la frigider pentru o oră, pentru a se amesteca aromele. Legumele, proaspăt spălate, se lasă să se scurgă apa.

Se așează broccoli pe platoul în care vor fi servite, ca în imagine, în formă de brăduț (se poate alege altă formă), iar roșiile în așa fel încât să formeze ghirlanda, ardeiul galben să îl aranjați în vârf în formă de stea, iar conopida pentru a forma zăpadă (vezi foto). Covrigii din partea de jos a brăduțului, care formează tulpina,  se vor aranja chiar înainte de servire.  Sosul cremos asezați-l într-un bol lângă brăduț.

Poftă buna 🙂

Lasă un răspuns