Pătrunjelul. Minunea verde din bucătărie!


shutterstock_223450282

Foarte puține persoane știu că frunzele de pătrunjel au un efect terapeutic extrem de vital pentru organism. Sucul de pătrunjel crud are proprietăți care ajută la funcționarea naturală a tiroidei și în același timp „repară” problemele sistemului ocular, în special cele la de la nivelul nervului optic.

Dincolo de popularitatea lui în bucătărie, pătrunjelul este o plantă medicinală deosebită. Din această plantă se extrage esența numită apiol. Frunzele proaspete de pătrunjel sunt foarte eficiente în cazul spasmelor dureroase ale uterului sau tulburări menstruale.

În tratamentul funcției renale se folosește rădăcina de pătrunjel. Este un foarte bun diuretic și se recomandă utilizarea lui in afecțiuni precum artrită, erupții cutanate, edeme, ascită, reumatism.

Cum preparăm sucul de pătrunjel?

Cura cu suc de pătrunjel trebuie să dureze aproximativ 14 zile. Este foarte important să-l combinăm cu alte legume, pentru a evita tulburări la nivelul sistemului nervos. Avem nevoie de un blender și o legătură de pătrunjel și aproximativ 100 ml de apă. Acesta este cel mai simplu mod în care putem prepara sucul de pătrunjel. Folosim întotdeauna frunzele! Sucul obținut se bea pe loc, repetăm procedura în fiecare zi a curei. Îl putem amesteca cu suc de morcov, spanac sau țelină. Este foarte important să îl consumăm în amestec cu alte legume sau fructe.

shutterstock_244603075

Pentru cei care au nevoie de energie dimineața, o legătură de pătrunjel mixată într-un blender poate face adevărate minuni. Este o rețetă excelentă împotriva oboselii și datorită proprietăților detoxifiante îl recomandăm cu căldură.

Lasă un răspuns