Paraziții intestinali, deparazitare și detoxifiere

Se estimează că 85% din populație are o problemă cu paraziții!

Paraziții sunt organisme care trăiesc în sau pe un organism gazdă. Paraziții interni trăiesc în interiorul corpului și se hrănesc cu alimente sau sânge. Instalarea are loc prin pătrunderea în organism a ouălor sau larvelor  paraziților, care sunt răspândite peste tot. Ouăle sunt foarte rezistente și pot trăi în afara organismului, pe sol, fructe, legume, pe suprafața obiectelor, alimentelor, pe haine, pe pielea noastră. Paraziții se fixează la nivelul mucoasei intestinale, generând multe toxine, împiedicând folosirea eficientă a alimentelor de către organism. Aceștia vin în multe forme și dimensiuni diferite, provocând astfel numeroase probleme de sănătate atunci când nu sunt tratați. Unii vă consumă mâncarea, lăsându-vă înfometați și în imposibilitatea de a câștiga în greutate. Alții alimentează celulele roșii din sânge provocând anemie. Unii depun ouă și provoacă iritabilitate și insomnie. Deoarece intestinul are un rol foarte important în imunitate, alterarea acestuia duce la scăderea imunității.

Ce cauzează paraziți?

Riscul de a avea paraziți intestinali poate deveni mai mare datorită anumitor factori, astfel:

  • Călătoriile internaționale
  • Igiena deficitară
  • Contactul cu o zonă care are paraziți
  • Imunitate slabă
  • Stare de sănătate precară

Care sunt simptomele?

Paraziții pot trai în intestine ani de zile fără a provoca simptome. Atunci când apar simptome, pot include:

  • Lipsa poftei de mâncare sau poftă exagerată
  • Alergii manifestate la nivelul pielii, sistemului digestiv ori respirator
  • Diaree
  • Greață sau vărsături
  • Dureri abdominale (în special în jurul ombilicului)
  • Balonare
  • Dureri de stomac sau sensibilitate
  • Tuse iritativă
  • Oboseală
  • Epuizare
  • Paloarea feței, cu cearcăne
  • Răceli frecvente
  • Viermi în scaun.

Tratamentul natural pentru paraziți

Paraziții interni pot declanșa mai multe probleme de sănătate. Plantele medicinale reprezintă o modalitate de a întări corpul și de a trata paraziții intestinali. Acestea trebuie utilizate la recomandarea unui cadru specializat (medic, farmacist).

7 cele mai bune plante medicinale pentru tratarea paraziților:

Nuca neagră

Aceasta are capacitatea de a curăța sângele și intestinele. Coaja de nucă neagră este un remediu natural excelent pentru infecțiile fungice. Pur și simplu sucuri de nucă neagră sau tabletele cu concentrat din această plantă folosesc pentru a distruge paraziții interni.

Cuișoarele

Cuișoarele au proprietăți puternice antibacteriene, antivirale și antifungice. Uleiul esențial de cuișoare distruge paraziții interni și distrug oale pe care le-au păstrat viermii în tractul intestinal. Este singura plantă care poate distruge în totalitate ouăle paraziților. Cuișoarele sunt mai puternice atunci când sunt combinate cu nuca neagră și pelin.
Cimbru

Cimbrul este una dintre cele mai bune plante medicinale pe care le puteți utiliza pentru a vă stimula glanda timus. Aceasta trezește sistemul natural de apărare al organismului, împiedicând în același timp dezvoltarea paraziților. Acționează prin distrugerea microorganismelor intestinale. Cimbrul este un antibacterian natural care inhibă creșterea bacteriilor în organism.
Pelin

Acest arbust peren are flori strălucitoare galben-verde. Cei care practică medicina pe bază de plante folosesc frunzele și florile pentru problemele de stomac. Pelinul nu este recomandat femeilor însărcinate sau mamelor care alăptează, dar funcționează bine pentru tratarea viermilor intestinali. Are proprietăți anti microbiene care ajută la eliminarea infecțiilor.
Usturoiul

Usturoiul poate face minuni pentru paraziții interni, grație proprietăților sale antifungice puternice. Este capabil să distrugă microorganisme periculoase și să stimuleze eliminarea metalelor grele din organism. Usturoiul respinge, de asemenea, căpușe, purici și țânțari.
Uleiul de Oregano

Uleiul de oregano este încărcat cu antioxidanți care împiedica deteriorarea adusă de radicalii liberi. Este antiparazitar, antifungic, antiviral și antibacterian. Uleiul de oregano funcționează prin resetarea mediului microbian în tractul intestinal.
Argila

Argila de calitate poate absorbi metilul de mercur, Escherichia coli, virusuri și endotoxine. De asemenea, are capacitatea de a distruge paraziții intestinali și de a absorbi toxinele dăunătoare.

Consultați farmacistul sau medicul pentru mai multe informații despre folosirea acestor plante medicinale sau combinații ale acestora, care ucid paraziții intestinali.

Cu bine.

2 Antworten auf Paraziții intestinali, deparazitare și detoxifiere

Lasă un răspuns