Cum scapi de caderea părului?


parLa această întrebare foarte multe persoane caută un răspuns și mai ales o soluție eficientă. Cauzele căderii parului sunt multiple, subțierea firului de păr și căderea abundentă este destul de frecventă în rândul femeilor. Acest lucru se întâmplă de la o gravă problemă de sănătate sau o anumită deficiență vitaminică.

Iată câteva motive comune ale căderii părului:

– Moștenire genetică. Este posibil ca și acesta să fie unul dintre principalele motive pentru căderea părului. Nu este motiv de disperare, există numeroase tratamente pentru întărirea firului de păr, multe dintre ele la îndemâna noatră.

– Dezechilibru hormonal. Știm deja că o sarcină provoacă o modificare a hormonilor din organism, căderea părului poate să fie asociată și cu acest dezechilibru. Este foarte important să consulți medicul în astfel de cazuri. Doar el este în măsură să stabilească tratamentul corect și eficient.

– Lipsa proteinelor. Procesul de creștere a firului de păr este încetinit și în același timp este inevitabilă blocarea regenerării. Carnea, peștele, ouăle sunt excelente pentru organism. Ele asigură aportul necesar de proteine.

– Stres emoțional. Da. Și acest factor este destul de important când discutăm despre căderea părului. Orice traumă de natură psihică survenită poate influența acest poces. Să nu uităm că viața unui fir de păr are un anumit ritm: odihnă, creștere, regenerare.

Tratamente impotriva caderii parului:

Iată câteva metode prin care poți să conferi vitalitate părului. Soluții naturale și eficiente.

Loțiune specială formată din 1 gălbenuș de ou, o fiolă de vitamina C, 2 linguri de măsline. Omogenizăm aceste ingrediente și obținem astfel o mască pe care o aplicăm pe părul curat timp de aproximativ 50 de minute. După utilizare spălăm părul cu un șampon natural.

Tinctura de lavanda luptă și ea împotriva căderii parului. Folosim o frecționare a rădăcinii cu această tinctură în fiecare zi. Este foarte eficientă.

Lasă un răspuns