Nuca, acest „super aliment”

În articolul de astăzi mi-am propus să vă vorbesc despre „alimentul zeilor”, după cum era denumită nuca în Grecia antică. Nucile sunt bogate în acizi graşi nesaturaţi, de tipul omega, fier şi vitamine din gama B-urilor. Studiile arată că nucile conţin de două ori mai mulţi antioxidanţi în comparaţie cu alte frcute cu coajă lemnoasă.

Nucile benefice pentru creier

Dacă stăm să facem o comparaţie între aspectul unei nuci şi aspectul creierului uman vom vedea că se aseamănă foarte mult. Bine, nu de aceea nucile măresc performanţa creierului, ci era doar o comparaţie

nuca&creier

Prin conţinutul bogat în acizi omega, în special omega-3, nucile sunt un „super aliment” pentru creier. Creierul este format în special din grăsimi structurale care sunt de o importanţă vitală pentru funcţionarea normală a sa.

În zilele noastre, aceşti acizi lipsesc din ce în ce mai mult din dieta noastră. Lipsa acizilor omega-3 poate duce la o funcţionare, să-i spunem, greoaie a creierului. Studiile demonstrează că deficitul de omega-3 provoacă la copii hipereactivitate, tulburări de învăţare şi probleme de comportament.

Cercetări intense s-au efectuat asupra beneficiilor pe care acizii omega îi are asupra inimii şi sistemului circulator. În urma acestor studii s-a constatat că aceştia au un impact favorabil asupra sănătăţii vasculare.

Nucile conţin cantităţi mari de acid alfa-linoleic, care contribuie major la sănătatea inimii. Un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition a analizat beneficiile nucilor asupra inimii. Rezultatele au arătat că grupul aflat sub dietă cu nuci au un nivel al colesterolului total şi al LDL-colesterolului mai mic faţă de cei care nu au fost puşi sub dietă cu nuci.

Food And Drug Administration (FDA) a autorizat în 2011 consumul de nuci pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. Menţiunea celor de la FDA este: consumul a 50 g pe zi de nucă poate reduce riscul de boli cardiace.

Este pentru prima dată când un fruct întreg, nu componentele sale izolate, a fost demonstrat că este benefic asupra sănătăţii vasculare.

Lasă un răspuns