Blogul Argefarm

Nu folositi NICIODATA turmeric daca luati urmatoarele medicamente

Nu folositi NICIODATA turmeric daca luati urmatoarele medicamente


Turmericul este înrudit cu ghimbirul, fiind folosit ca și condiment pentru diverse mâncăruri. Turmericul sau curcuma care este ingredientul activ, reprezintă un supliment nutritiv  foarte eficient,  cu beneficii anti-inflamatorii și antioxidante. Are rezultate remarcabile în tratamentul naturist al artritei. Îl puteți doar adăuga în alimentație reușind să  trateze multe și importante probleme de sănătate.

turmenic1Studiile au indicat faptul că administrarea de suplimente  care conțin curcuma, pot proteja chiar și creierul. Cercetatorii au investigat (și continuă să investigheze) curcuminul privind rolul său în ameliorarea simptomelor bolilor Alzheimer și Parkinson dar și în caz de accident cerebral vascular. Grație proprietăților sale antioxidante și antiinflamatorii, curcuminul susține întreaga activitate și sănătate cerebrală.

Comparativ cu alte tratamente farmaceutice, turmeric are un risc general redus de efecte adverse. Aproape ca suna prea bine ca sa fie adevărat. Deci, este?

Astazi, in sfârșit avem studii științifice care dovedesc ceea ce practicienii tradiționali au confirmat de-a lungul practicarii tratamentelor ayurvedice, curcuma este medicament. Asadar curcuma a dovedit efecte de promovare a sănătății, ea poate, de asemenea, interacționa cu anumite medicamente.  Dacă luați medicamente prescrise pentru o problema de sanatate, ati putea fi surprins să aflati, chiar și substanțe naturale, cum ar fi curcuma poate modifica drastic efectele medicației.

Dacă vă gândiți sa luați turmeric sau orice alte alimente cu efect de vindecare, ar trebui să vorbiți întotdeauna cu un profesionist în sănătate, pentru că acestea pot  produce efecte secundare nedorite sau chiar de-a dreptul periculoase.

Medicamente care interacționează cu turmericul:

1. Diluanți de sânge – cunoscut sub numele de anticoagulante sau medicamente antiplachetare, sunt frecvent prescrise pentru persoanele cu boli de inimă. Turmericul are proprietăți anticoagulante, ceea ce înseamnă că acesta poate ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Câteva studii au sugerat astfel:  curcuma poate fi la fel de eficace ca și atorvastatina, frecvent prescris în cazul în care valorile de colesterol sunt mărite. Dacă luați medicamente pentru sânge, curcuma poate intensifica efectul global, lăsându-vă vulnerabili la efecte secundare, cum ar fi, hemoragii nazale, vânătăi și/sau sângerări severe.

Diluanții de sânge folosiți frecvent:

  • Acid acetilsalicilic;
  • Clopidogrel (Plavix);
  • Dipiridamol;
  • Ticlopidină (Ipaton, Ticlodin);
  • Warfarina (Coumadin, Jantoen);
  • Enoxaparina (Clexane).

2. Antiacidele – sunt folosite pentru a neutraliza excesul de acid din stomac. Sunt disponibile atât over-the-counter (OTC) cât și pentru doze mai mari, cu o prescripție medicală. Turmericul poate neutraliza efectul antiacidelor, în special în rândul persoanelor care suferă de tulburări gastro-intestinale de reflux. Ca rezultat, luând turmeric acesta provoacă reacții adverse neplăcute asociate cu refluxul gastro-esofagian, inclusiv balonare, gaze, dureri în piept, greață și crampe stomacale. Combinația dintre condiment și medicament poate duce  la producerea de acid în exces, care se poate ridica din stomac și în cele din urmă chiar să deterioreze mucoasa esofagului.

Antiacidele comune:

  • Cimetidina;
  • Famotidina;
  • Ranitidină (Zantac);
  • Omeprazol(Omez).

3. Antidiabetice – persoanelor cu diabet zaharat sunt adesea prescrise medicamente pentru scăderea zahărului din sânge. Acestea pot include sulfonilureice, biguanide, meglitinide, tiazolidindione, inhibitori DPP – 4, inhibitori de SGLT2, inhibitori de alfa – glucozidază și chelatorii acizilor biliari. Turmericul poate crește efectele generale ale medicamentelor care scad glicemia.

Rezultatul? Pentru unii, nivele scăzute ale zahărului din sânge, având ca rezultat simptome  cum ar fi: transpirații, tremurături, vedere încețoșată, amețeli, anxietate.

Amintiți-vă faptul ca acest condiment-medicament care este curcuma, are ca potențial să interacționeze cu unele medicamente nu înseamnă că ar trebui să fie exclusă.

În schimb, apelați cu încredere la un profesionist din domeniul sănătății, care este conștient de medicație pentru a afla dacă  prezintă sau nu turmericul un risc pentru dumneavoastră.

http://www.argefarm.ro/produse-naturiste/13824-Curcumin-95.html

Lasă un răspuns

2016 - Toate drepturile rezervate SC ARGEFARM SRL