Muscaturile de insecte

tantarCum tratăm mușcăturile de insecte? De cele mai multe ori o plimbare în natură poate să devină un adevărat coșmar, mai ales dacă aveți „norocul” să fiți mușcați de insecte. Trebuie să învățăm să folosim toate mijloacele de protecție și mai ales să tratăm la timp eventualele mușcături.

Bariera fizică este una dintre cele mai simple metode de protecție, hainele lungi care acoperă membrele diminuează șansele insectelor în „lupta” lor, însă în același timp trebuie să includem bariera chimică și ne referim aici la produse care folosesc substanțe naturale, tolerate de piele și care țin la distanță insectele. (Levanţica sau un extras din extras din Eucaliptus citriodora reprezintă o armă chimică potrivită, mai ales că protejăm organic mediul înconjurător.

Ne-am notat câteva reguli de care trebuie să ținem cont, la împărtășim cu voi:

Dacă ai fost mușcat de o căpușă sau un păianjen, este recomandat să apelezi la ajutorul unui medic. El este în măsură să stabilească exact un posibil tratament și știe exact cum să trateze zona afectată.

– Pasta de dinți mentolată poate face adevărate minuni! Calmează mâncărimile cauzate de mușcăturile de insecte și reduce mult inflamațiile. Recomandăm și produse care conțin camfor, ca o alternativă naturală busuiocul este excelent în aceste cazuri.

– Nu folosim spray-urile în contact direct cu fața. Putem foarte ușor să irităm ochii care sunt atât de sensibili sau putem inhala substanțe nocive. Folosim întodeauna mâinile. Aplicăm soluția împotriva insectelor direct pe mâinile curate, abia apoi o întindem pe față.

– Gheața ajută! Aplicată direct pe zona mușcăturii, după câteva minute iritația dispare și în același timp și durerea este diminuată.

Simptomele unor mușcături apar în general rapid, în funcție de insecta care a provocat leziunea. În acest caz apar mâncărimi locale și uneori se pot chiar infecta, determinând apariția umflăturilor dureroase la nivelul pielii. Căpușele de exemplu, intră în pielea victimei și pot provoca boli foarte grave, aici amintim meningoencefalita.

În cazurile grave, administrarea unei injecții cu adrenalină ajută la deschiderea căilor respiratorii, aici vorbim desigur de semnele socului anafilactic. Această manevră se execută doar de persoanele autorizate.

Pentru cei alergici. Recomandăm o trusă de prim ajutor care să conțină antihistaminice si o seringa cu adrenalina. Achiziționarea acesteia se face la indicația medicului alergolog. În orice caz, la primele simptome ale înțepăturii de insecte, apelați la serviciile medicale de urgențe.

În Farmacia noastră avem disponibile produse care ajută la prevenția mușcăturilor de insecte. Brățări anti insecte, Autan sau alte alternative pe care vă puteți baza. Specialiștii Argefarm vă stau la dispoziție pentru informații suplimentare, astfel găsim soluțiile potrivite pentru fiecare. Vă așteptăm la Argefarm, Str. Abrud Nr. 105, Bl. 126, 310274 Arad, în intervalul Lun – Vin: 08:00 – 21:00, Sâm: 08:00 – 15:00

Lasă un răspuns