Motivul pentru care exercițiile fizice vă fac să vă simțiți bine

Este recomandat și recunoscut oficial că exercițiile fizice contribuie nu numai la menținerea sănătății, ci ne ajută să ne destindem și să ne reîncărcam bateriile.

Pentru unii oameni exercițiile reprezintă o parte esențială și plăcută în viată lor. Pentru alții chiar mersul până la căsuța poștala este un mare efort, mai degrabă sar în mașină , decât să-si consume propria energie. Toate acestea sunt bune când ești în prima strălucire a tinereții, dar în cele din urmă, lipsa de activități care să solicite inima și plămânii vă va deteriora nu doar sănătatea, ci și bunăstarea.

Motivul pentru care exercițiile fizice vă fac sa vă simțiți bine este acela că declanșează eliberarea de endorfine, substanțe din creier care vă fac în general să vă simțiți mai fericiți, mai calmi și cu mintea limpede.

Este important să vă alegeți exercițiile care vi se potrivesc. Nu are rost să alergați sau să înotați dacă nu vă face plăcere, mai ales dacă aveți un genunchi care trebuie protejat sau nu știți să înotați. Asta s-ar adăuga stresului sub influența căruia vă aflați deja și s-ar putea să vă înecați !!

Alegeți ceva care să vă facă plăcere, timp de cel puțin jumătate de oră, de trei ori pe zi. Este mult mai bine să faceți puțina mișcare în mod regulat decât să depuneți un mare efort ca de maraton doar o dată, din când în când, existând posibilitatea să faceți un infarct miocardic sau să vă extenuați.

Indiferent de tipul de exercițiu ales, el trebuie să vă crească pulsul și să vă lase puțin fără răsuflare, imediat după efectuare. Deci, este important să o luați mai ușor la început, antrenându-vă încet și cu grijă. Yoga sau exercițiile Pilates sunt bune pentru a vă îmbunătății flexibilitatea, dar și pentru relaxare; antrenamentul cu greutăți este ideal pentru forță, iar mersul sprinten sau înotul vă ajuta să deveniți mai rezistenți față de oboseală.

Activitățile fizice care vă eliberează mintea au, de asemenea, rol terapeutic, cum este mersul pe distanțe lungi, ciclismul sau înotul. Puteți, de asemenea, încerca o veche artă marțială T` ai Chi, o formă de meditație în mișcare și dacă nu simțiți cum să o practicați singuri,  exersați cu un prieten sau mergeți la o sală de gimnastică sau un club care va determina să vă duceți și vă menține motivați.

Ideal este să includeți în programul dumneavoastră mai multe tipuri de exerciții, căci diversitatea este sarea și piperul vieții și pe lângă faptul că previne plictiseala, vă veți dezvolta diferite parți ale corpului.

Odată ce ați început exercițiile este important să nu uitați să utilizați combustibilul adecvat, asta însemnând să consumați mâncare adecvată și să eliminați alimentele nesănătoase din dieta dumneavoastră, deși, câte o bucată de prăjitura sau ceva dulce poate fi inclus din când în când.

Nu trebuie să faceți sacrificii sau să vă lipsiți complet de cele mai dragi plăceri comestibile. Veți constata că nu le mai râvniți atât de mult ca înainte, odată ce începeți să vă simțiți mai sănătos.

Renunțați la fumat. Fumatul produce până la urma ravagii nu numai în organele interne ci deteriorează și tenul, astfel, accelerând procesul de îmbătrânire; și fără iarba diavolului veți fi capabili să urcați dealul și să înotați acea distanță, fără să vi se taie răsuflarea.

Relaxarea

Mișcarea vă v-a ajuta să vă deschideți și relaxați, dar dacă sunteți foarte încordat, un pic de T`ai Chi sau Yoga liniștește și relaxează mușchii încordați.

Meditația – există variate tehnici simple – relaxează, dar dacă este executată o perioadă de timp, vă favorizează instalarea unei atitudini pozitive, va întări sistemul imunitar și va contracara efectele negative ale stresului.

Asta poate fi de mare ajutor în boli precum astm și afecțiuni inflamatorii ale pielii.

Astfel, în timp ce Aloe Vera poate juca un rol pozitiv în alinarea și chiar eliminarea anumitor afecțiuni, calea ei de acțiune poate fi netezită în sens pozitiv, dând atenție modului în care vă trăiți viața și vă tratați corpul. Totul face parte din tabloul sănătății.

Promitem că într-o altă dată, să vorbim mai pe larg despre efectele extraordinare ale acestei plante numite Aloe Vera.

Cu bine.

 

 

Lasă un răspuns