Modul de administrare a medicamentelor homeopatice

Modul de administrare a medicamentelor homeopatice

Medicamentele homeopatice se prezintă sub formă de granule sau picături, ambele forme farmaceutice având aceeaşi acţiune.

Medicamente homeopatice granule: nu se ating cu mâna, se administrează din căpăcelul flaconului direct pe limbă sau sublingual. Soluţia se diluează în puţină apă şi se bea cu înghiţituri mici care se ţin în gură căteva momente, apoi se înghit.

homeopateCantitatea de medicament pentru o administrare se specifică de către medicul homeopat (în general 3 granule sau 10 picături).

Medicamentele homeopatice se administrează pe nemâncate sau la distanţă de momentul mesei (cu o jumătate de oră înainte sau după masă). Nu se bea, nu se mănâncă şi nu se fumează timp de o jumătate de oră după administrare.

Ca precauţii, în timpul administrării remediului homeopatic se va evita menta (inclusiv pasta de dinţi mentolată), uleiurile volatile, deoarece pot inactiva remediul.

Igiena cavităţii bucale în timpul tratamentului cu medicamente homeopatice se va face cu pastă de dinţi nementolată. Dacă obişnuiţi să folosiţi o apă de gură, vă recomandăm apa de gură nementolată-MIRA.

Lasă un răspuns