Mic dejun la borcan

Ne-am gândit să venim cu un plan de alimentație proaspăta și hrănitoare pentru a te ajuta să te bucuri când ești acasă sau la serviciu. Masa de dimineață fiind startul pentru întreaga zi și trebuie să conțină nutrienți pentru a stimula energia și hrănirea celulelor noastre pe tot parcursul zilei, fără a împovăra digestia. Cine nu se bucură de straturi de antioxidanți și fibre alături de fructe proaspete, toate ambalate într-un borcan, acestea fiind cea mai bună alegere pentru un mic dejun delicios și sănătos.

mic dejun sanatosAșadar am ales semințe de chia, din cauza conținutului lor de fibre și a proprietăților hidratante,  pulberea de Acai Berry, pentru concentrația mare de antioxidanți, de care corpul nostru are nevoie pentru a ne proteja împotriva acțiunii radicalilor liberi. Aceste fructe de pădure sunt, de asemenea, o mare sursă de fibre și grăsimi sănătoase, ele cresc producția de energie din ficat și ajuta împotriva stresului oxidativ.

Asocierea de cât mai multe fructe proaspete, roșii, albastre și violet într-un borcan pentru micul dejun este o modalitate bună de a ne asigura că organismul nostru primește cele mai multe substanțe nutritive din toate acestea.

Deci pentru a concepe acest borcan pentru micul dejun, prin crearea de straturi de fructe proaspete, delicioase care stimulează energia, avem nevoie de:

  • 4 linguri semințe de chia
  • 1 cană de lapte de migdale
  • 1 lingură pulbere Acai
  • 1 cană de căpșuni proaspete
  • 1 banană
  • 1 lingură unt de migdale
  • 2 lingurițe fulgi de nucă de cocos
  • 3-4 frunze de mentă proaspătă
  • opțional 2 lingurițe de polen

Pentru ornat:  fructe proaspete, polen (opțional), fulgi de nucă de cocos, frunze de mentă.

Instrucțiuni: se adaugă semințele de chia, laptele de migdale într-un bol mediu, se amestecă pentru a omogeniza compoziția și se pune deoparte 10-15 minute, până când semințele absorb tot lichidul. Opțional se poate alege un lapte de migdale cu vanilie.

Adaugă toate ingredientele stratului de smoothie într-un blender și mixați până obțineți un amestec cremos.

Pentru a “asambla” borcanul se adaugă jumătate din fructele pasate, apoi un strat de budincă de chia, un strat de Acai și garnisiți cu fructe proaspete, polen de albine, frunze de mentă și fulgi de nucă de cocos. Punem capacul la borcan și suntem gata pentru a merge la job.

Zi maximă.

Lasă un răspuns