Masa sănătoasă de dimineață – Smoothie de banane și mango

Am mai descoperit o combinație distractivă și delicioasă de banane și mango, care cu siguranță va încânta papilele tale gustative. Dacă până acum nu consumai fructe și legume proaspete, este un pas înainte.

Sunt de preferat fructele și legumele întregi sau crude ca să nu pierdem abundența de fibre. Sigur că este mai sănătos s[ mâncăm fructele și legumele în loc să le bem, astfel putem beneficia de proprietățile fibrelor întregi, care reglează digestia, combat constipația, reduc colesterolul sanguin, controlează glicemia și pot scădea riscul de cancer de colon. Pe lângă toate acestea și deloc de neglijat este faptul că ajută la prevenirea obezității, prin mărirea volumului fibrelor sub acțiunea sucului gastric și astfel  induc senzația de sațietate.

Smoothie-urile, pot fi consumate de toată lumea, de la copii care nu sunt obișnuiți să consume fructele și legumele ca atare, până la persoanele în vârstă sau cele cu probleme cu dentiția.

Putem consuma o astfel de băutură dimineață pe stomacul gol, restricții ar putea fi doar în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni ale stomacului.

Consumat dimineața pe stomacul gol, smoothie-ul hidratează, mineralizează, vitaminizează și ne ajută să avem scaun regulat. Se preferă evitarea consumului de smoothie seara, deoarece energizează și poate duce la insomnie, iar caloriile conținute vor predispune la îngrășare.

Smoothie poate să înlocuiască o masă cu succes sau când suntem tentați să consumăm glucide ( biscuiți, covrigi, înghețată, ciocolată, etc ).

Am ales aceasta rețeta ușoară de banane cu mango și semințe de chia (preferabil ar fi să hidratezi semințele de chia de seara până dimineața, la o  lingură de semințe se adaugă 50 ml apă, lapte sau iaurt).

Nota : dacă nu ai înghețat fructele și folosești fructe proaspete, poți adăuga câteva cuburi de gheață pentru a face băutura mai revigorantă.

Ingrediente :

Indicații :

Puneți totul într-un blender și mixați până la omogenizare. La final puteți adăuga după preferință, scorțișoară, frunze de mentă sau 1-2 picături ulei esențial de portocală sau lămâie. Serviți imediat.

Zi minunată, cu bine.

Lasă un răspuns