Mamă, palma ta îmi ajunge în suflet!


mamaTrăim într-o lume în care ne exprimăm din ce în ce mai puțin sentimentele față de oamenii din jurul nostru. Mai mult ca niciodată mă emoționez când văd mame care poartă această titulatură fără niciun drept. O MAMĂ nu poate pune condiții în fața copilului ei, o mamă iubește necondiționat și asta nu trebuie să arăți… se simte prin ceea ce faci, ceea ce spui și cine ești tu.

Arată-i copilului tău dragostea și dacă greșește spune-i că iubirea ta rămâne nemărginită, însă explică-i unde greșește și care sunt consecințele. Nu îl toca mărunt pe dinăuntru cu pedepse absurde și cuvinte jignitoare. Indiferent de intențiile tale, copilul recepționează doar pedeapsa. Să te gândești la asta în momentul în care o să-ți mai bați copilul în plină stradă…

Te-am văzut azi și mi-a fost rușine. Mi-a fost rușine că o astfel de mamă a apărut în fața mea. Mi-au curs lacrimi în același timp cu băiețelul pălmuit pentru simplul fapt că nu putea merge mai repede, nu putea să țină pasul cu tine în drumurile tale importante unde îl târăști după tine…

În interiorul meu ceva se schimbă fără cale de întoarcere. Văd într-un copil o oglindă a părintelui, ea ne arată întodeauna unde greșim noi. Multe dintre ele sunt problemele noastre, nu ale celor mici.

Mamă, data viitoare când o să îți mai lovești copilul gândește-te că rupi iremediabil bucăți de suflet. Că noi modelăm caractere și stima lor de sine are de suferit de fiecare dată când în loc de dragoste primește sentimente pe care nu le cunoaște.

Mamă. Tot ceea ce ești tu influențează viața copilului tău. Spune-i mai des că îl iubești si bucură-ți sufletul că există în viața ta.

Lasă un răspuns