Indepartarea parului facial inestetic

Ca par facial inestetic ar fi: cel de deasupra buzei superioare (mustata), surpusul de par din zona sprancenelor, a barbiei.
Cauze de aparitie a surplusului de par ar fi :supraproductia de hormone androgeni,administratrea anumitor medicamente, factori genetici.
Metode temporare de indepartarea parului inestetic: –decolorarea ce va necesita o repetarea o data la 3-4 saptamani. Se face la un salon de cosmetic cu un produs desinat uzului facial.
-pensarea-trebuie stiut ca penseta se va deziinfecta cu spirt inainte de pensare,daca sunteti machiate va trebui sa va demachiati inainte de pensare.Dupa pensare se va folosi o crema pentru calmarea iritatiei.
-threading(cu ata)- este o tehnica mai veche iar avantajul acestui tip de indepartare a parului este ca se poate executa pe zone mari de piele.
-epilarea- presupune indepartarea parului prin smulgere(exceptie fac cremele epilatoare) cu ajutorul anumitor aparate.
-ceara-epilarea cu ceara este cea mai frecvent folosita.Exista o multime de produse: ceara clasica, benzi de hartie impregnate cu ceara.Zona ce va fi epilate trebuie sa fie curate si uscata.
-sugaring- presupune indepartarea parului cu ajutorul unei paste compusa din zahar, lamaie si apa.
-crema epilatoare- acestea indeparteaza parul odata cu indepartarea cremei de pe suprafata ce dorim sa o epilam.Trebuie facut inainte un test de sensibilitate pe o zona mica.Avantajul este ca nu este dureros.
-epilator facial- acesta trebuie deziinfectat iar firul de par se va smulge in sensul cresterii lui
Metode permanenete de indepartarea parului-se face in clinica, salon de cosmetic de personae autorizate.
IPL- indepartarea parului cu ajutorul luminii intens pulsate.lumina intens pulsate se transforma in caldura in contact cu pielea, iar firul de par preia caldura si o transmite radacinei ca re va fi distrusa temporar.dupa cativa ani radacina de par isi revine treptat.
SPL- square pulse light- este mai eficienta ca IPL, transmite lumina intens pulsate in cinci impulsuri de energie de aceeasi intensitate, impulsuri consecutive si constant. Pocedura nu este foarte dureroasa.Din timpul tratamentului cu SPL se va folosi protective solara.
LASER- cea mai eficienta metoda permanenta de indepartarea parului facial.Avantajul fata de cele mai susu mentionate ca poate fi folosit si la persoanele cu par deschis la culoare(dar nu blond).Este indicat doar persoanelor peste 18 ani.Este mai costisitoare ca IPL/SPL.(pont in Arad putem gasi laser la uta in incinta solarului megasun)
ELECTROLIZA- exista doua aparate bazate pe electroliza:unul pe baza de ace si unul care arata ca o penseta.Ambele trimit current electric in foliculul parului si distrug bulbul acestuia.Se va face de catre o persoana cu experienta indelungata.

Lasă un răspuns