Igiena intimă la femei


zonaDin păcate, chiar și în anul 2014, foarte multe femei consideră că igiena intimă reprezintă un subiect tabu și foarte puține dintre ele vorbesc deschis despre acest subiect. În general igiena intimă necorespunzătoare provoacă grave probleme de sănătate precum infecțiile vaginale sau diverse iritații neplăcute. Amintim aici Vaginita bacteriană, Candidoza vaginala, Trichomoniaza și acestea sunt doar câteva dintre afecțiunile cele mai des întâlnite.

Vă oferim câteva sfaturi pe care sperăm că le veți pune în aplicare, în caz că nu le urmați deja…

Cum să te speli corect în zona intimă? O întrebare cu foarte multe răspunsuri. Evită să folosești bureți de baie, aceștia conțin foarte mulți microbi dăunători. Un săpun cu  PH neutru este mai mult decât indicat, dacă vorbim despre gelurile speciale pentru zona intimă, produsele fără prea mult parfum sau parabeni sunt cele mai recomandate. În farmacia noastră comercializăm CANOGEL, unul dintre cele mai bune produse de pe piață, este conceput printr-o formulă care curăță și protejează zona genitală și ajută la menținerea echilibrului florei vaginale.

Igiena în timpul menstruației. În timpul ciclului toaleta zonei intime se poate repeta de 2-3 ori. Sunt recomandate șervețelele umede speciale și schimbarea frecventă a absorbantelor.

Știm că există un paradox. Dacă te speli prea des, riscul unei infeții este mult mai mare. Toaleta făcută de maxim 2 ori pe zi este ideală. În caz că apar iritații, pe piață există foarte multe produse speciale care rezolvă aceste probleme. Nici de compresele locale cu ceai călduț de gălbenele să nu fugim!

Scurgeri urât mirositoare? În acest caz trebuie lăsată rușinea deoparte și consultat de urgență un medic ginecolog. Foarte frecvente sunt micozele, nu este cazul să-ți faci mari probleme. Cu un tratament adecvat vindeci cu succes aceste afecțiuni.

Dușul vaginal. Nu recomandăm această procedură, doar în cazul în care medicul ginecolog a recomandat asta. În interiorul vaginului flora vaginală conține bacterii care construiesc un film protector și protejează împotriva infecțiilor urinare. În caz că nu știai, vaginul are un sistem propriu de curățare, dușul fie numai cu apă poate distuge aceste bacterii de care organismul nostru are nevoie și mai ales zona intimă.

Canogel este disponibil pentru comandă aici

Lasă un răspuns