Ghidul celor mai bune uleiuri esențiale

Pe măsura ce tot mai mulți oameni caută alternative naturale în îngrijirea pielii, părului și a corpului, există un interes crescând în rolul uleiurilor naturale.

Aceste mici puteri naturale au multe de oferit când vine  vorba de îngrijirea pielii. Unele dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru piele au rol reparator, în timp ce altele sunt fantastice pentru hrănirea și menținerea unui aspect sănătos.

Nu numai că există aceste beneficii pentru pielea dumneavoastră, dar există “aroma” pe care uleiul esențial îl aduce produselor de îngrijire a pielii. Modul în care ceva miroase joacă un rol important în alegerea anumitor produse în raport cu altele. De asemenea, se adaugă bucuria utilizării produsului.

Deci, nu numai pielea beneficiază, dar influența aromatică poate afecta, de asemenea, starea de spirit și emoțiile, ceea ce parfumul derivat sintetic nu poate oferi.

Haideți să descoperim mai departe modalitățile în care uleiurile esențiale pot vindeca și înfrumuseța pielea, urmată de o listă cu cele mai bune alegeri pe baza tipului sau a problemei pielii. De aici puteți începe să beneficiați prin includerea acestora în rutina zilnică a pielii și a frumuseții.

Cel mai mare organ ,pielea, joacă un rol major în sănătate și bunăstare. Nu numai că este cel mai mare organ al nostru, ci și semi-permeabil, ceea ce înseamnă că cele mai multe substanțe care sunt aplicate pe piele vor fi absorbite în corpul nostru.

În cazul uleiurilor esențiale funcționează sistemic, având o influență asupra corpului în ansamblu, nu doar asupra zonei în care sunt aplicate. Beneficiile asupra organismului depășesc zona pielii.

Din acest motiv, alegerea produselor naturale vă permit să vă răsfățați  și să înfrumusețați fără a absorbi toxine. Are sens ori de cate ori este posibil, să folosești produse și ingrediente naturale, inclusiv uleiuri naturale pe piele.

Iată  lista uleiurilor esențiale pentru piele :

Uleiurile  hidratează și vindecă prin penetrarea adâncă în straturile inferioare ale pielii. Poți vindeca pielea afectată de soare, arsuri, riduri sau leziuni prin stimularea și regenerarea celulelor pielii. Reduc inflamația, ajută pielea sensibilă sau rănită, reglează secreția sebumului, îmbunătățește eliminarea toxinelor, ajută la problemele legate de stres care declanșează boli ale pielii.

Cel mai grozav lucru despre uleiurile esențiale este că de obicei, vor face mai mult decât un singur lucru, acestea nu numai că iți sporesc frumusețea, dar și ajută la promovarea sănătății generale.

Care sunt cele mai bune uleiuri pentru îngrijirea pielii ?

Este mai ușor să grupați ce uleiuri esențiale sunt mai bune pentru îngrijirea pielii după tipul de piele sau cu diferite probleme ale pielii. Acestea sunt enumerate mai jos:

Uleiuri folosite pentru îngrijirea pielii normale: Mușețel (german și românesc), Geranium, Lavanda, Neroli și Măceșe.

Uleiuri esențiale pentru pielea uscată: Mușețel (german sau românesc), Iasomie, Neroli, Măceșe, Lavanda, Geranium și Lemn de Santal.

Uleiuri esențiale pentru pielea grasă: Geranium, Lavanda, Cedru, Chiparos, Grape-fruit și Lemn de Santal.

Uleiuri esențiale pentru ten mixt: Mușețel (german sau românesc), Trandafir, Geranium, Lavanda, Măceșe.

Uleiuri esențiale pentru pielea sensibilă  (utilizați uleiurile întâi pe o suprafață mică și în concentrație mică): Mușețel (german sau românesc), Neroli, Trandafir și Levănțică.

Uleiuri esențiale pentru piele cuperozică  (capilare sparte): Mușețel (german sau românesc), Cireșe, Geranium, Neroli și Măceșe.

Uleiuri esențiale pentru piele îmbătrânită- ridată: Cocos, Geranium,  Iasomie, Neroli, Lemn de Santal, Patchouli și Măceșe.

Uleiurile esentiale

Poți discuta cu un profesionist din farmacia noastră în vederea achiziționării acestor uleiuri de cea mai bună calitate sau te putem ajuta prin personalizarea unui produs ales după proprietăți și preferințe, oferindu-vă o variantă versatilă.

Cum se aplică uleiurile esențiale pe piele ?

Odată selectate uleiurile adecvate sau combinația de uleiuri pentru piele, trebuie să fie diluate într-un ulei purtător, loțiune de bază sau cremă înainte de aplicare. Unele opțiuni pentru acestea pot fi găsite după cum am descris mai sus.

Concluzie: includerea uleiurilor esențiale în rutina dumneavoastră de îngrijire a pielii merită din mai multe motive, nu numai că pielea se va bucura de beneficiile pe care le oferă uleiurile, dar și întregul tău corp va fi recompensat.

Utilizați informațiile de mai sus și începeți să experimentați, fie făcând propriile combinații acasă, fie cereți ajutorul unui farmacist pregătit , pentru a beneficia de produse cosmetice naturale care includ uleiuri esențiale pure în forma lor.

Pielea ta iți va mulțumi.

Cu bine.

Lasă un răspuns