Fresh de Chia: o băutură energizantă naturală

Trebuie să vă întreb, ce beți dimineața?

Ne-am gândit să împărtășim cu voi, energia unei dimineți cu un zâmbet mare și o băutură sănătoasă. Fresh de Chia, a fost o băutură populară în Mexic și America Centrală de mulți ani. Poate ați auzit de ea sau chiar ați făcut-o singuri. Este alcătuită din apă, semințe de chia, suc de lămâie sau lime și îndulcitor.

Când semințele de chia sunt înmuiate în apă, în jurul lor se formează o masă gelatinoasă foarte asemănătoare cu cea a unei semințe de roșii, ceea ce o face ușor de înghițit, nu se blochează în gât.

Este mult mai distractiv decât să bei apă simplă, ne-am gândit la această combinație și datorită acizilor grași omega-3 care nu trebuie să lipsească din dietă.

Iată o scurtă descriere a semințelor de chia :

  • Semințele de chia sunt bogate în acizi grași Omega-3, chiar mai mult decât semințele de in
  • Semințele de chia nu trebuie să fie măcinate pentru a fi absorbite în organism și pot fi stocate pentru perioade lungi de timp afară, fără a râncezi
  • Ajută la hidratare datorită abilității lor de a absorbii până la 9-10 ori greutatea lor în apă, Semintele de Chia conțin, de asemenea, fibre, proteine, calciu, magneziu, cupru, fier și zinc, printre multe alte substanțe nutritive.

Fresh de Chia, crește nivelul de energie și hidratează. Semințele de Chia se pot hidrata cu apă de nucă de cocos, fiind un stimulent natural cu o mulțime de electroliți: potasiu, magneziu și calciu, bogată în vitamina C, săracă în calorii și 0 grăsimi. Este excelentă după un antrenament dur, dar în lipsa acesteia puteți alege și apa.

Fresh de Chia

Ingrediente :

  1. Adăugați chia și apa într-un borcan sau într-un pahar și amestecați foarte bine pentru a le combina. Lăsați să stea timp de 10 minute pentru a permite semințelor de chia să se hidrateze (umfle). Vă recomandăm un borcan cu capac pentru a le agita foarte bine.
  2. Se adaugă sucul de lămâie (lime ) și siropul de arțar (este cel mai sănătos îndulcitor natural, are calorii puține și o concentrație mare de minerale (seleniu, potasiu, zinc, fosfor, mangan, magneziu, fier, cupru, crom, calciu). Se amestecă sau se agită bine să se combine toate ingredientele.

Fresh-ul de Chia este gata, bucurați-vă de el dimineața înainte să plecați de acasă sau la muncă.

Notă: Semințele de Chia se vor depune la fundul recipientului, agitați după cum este necesar.

Vă dorim o zi fericită (și hidratată).

Cu bine.

Lasă un răspuns