Farmacie in bucatarie


bucaDincolo de faptul că vremea din ultima perioadă este de capricioasă, organismul nostru este expus la diverși factori nocivi. Specialiștii în nutriție recomandă consumul alimentelor bogate în vitamine, asta conferă corpului o adevărată luptă împotriva virușilor.

Temperaturile oscilante pun sistemul imunitar la încercare. O alimentație echilibrată oferă organismului toţi nutrienţii de care avem nevoie pentru a face faţă vremii capricioase și în același timp reușește să nu ne pună sănătatea în periocol.

Bucătăria noastră este o resursă importantă unde găsim vitamine și elemente nutritive, prin alimentele pe care le consumăm în fiecare zi. Foarte puține persoane știu faptul că oregano conține două substanțe care au importante proprietăți antibacteriene. Scortisoara, despre care discutam într-un articol precedent, este un antioxidat puternic, poate fi folosit cu succes împotriva bolilor cardiovasculare și dacă este folosit regulat, împiedică dezvoltarea virușilor și a bacteriilor.

De nasul înfundat scăpăm cu ajutorul prafului de Chili și în același timp este aliatul perfect în curele de slăbire. Accelerează digestia și arde grăsimile cu ușurință.

Pătrunjeul este o altă plantă pe care trebuie să o consumăm cât mai des. Este un adevărat complex de vitamine, calciu, magneziu, sufl, cupru, fosfor, potasiu, aminoacid. Este foarte potrivit în cazul răcelilor, conține de 4 ori mai multă vitamina C decât o portocală. 100 de grame de pătrunjel conţin în jur de 240 de miligrame de vitamina C.

Lasă un răspuns