Exfoliant natural pentru ten

Exfoliant natural pentru ten – știm cu toții că exfolierea este bună pentru piele, din categoria – natural – cel mai frecvent se folosește zahărul dar mai ales sarea.  Bun, știm că ceva să fie exfoliant trebuie să fie abraziv, dar zonele sensibile, cum ar fi pielea feței merită ceva mai blând.

Bicarbonatul de sodiu este perfect. Este un exfoliant blând pentru pielea ta. O să fii incantată de modul în care netezește și felul în care simți după aceea pielea, este pur și simplu moale și catifelată. Părerile le veți găsi împărțite în ceea ce privește bicarbonatul de sodiu, unii susțin că nu este bun pentru piele având un PH ridicat, dar un adevăr spus pe jumătate este o minciună.

Exfoliant naturalȘtiați că, săpunul are un PH foarte mare? De aceea săpunul după preparare se lasă timp de cel puțin trei săptămâni  pentru a nu reacționa cu pielea. Nu încerc să te sperii de săpun, ba mai mult chiar sunt de acord cu folosirea acestuia.

Dar să revenim, bicarbonatul nu îl vom folosi ca atare, este nevoie de ajutorul altor componente pentru a beneficia de efectul său uimitor.

Poate părea contra – intuitiv când vei afla că uleiul este asociat cu bicarbonatul de sodiu. Cum să folosim ulei pentru curățare ?

Uleiul de nucă de cocos are proprietăți antibacteriene, poate ajuta chiar la reducerea acneei, acesta fiind motivul principal în amestecul cu bicarbonat.  Dacă vă întrebați dacă uleiul din nuca de cocos este comedogenic, răspunsul este nu, dacă este folosit corespunzător. Deși este opțional din punct de vedere al acțiunii, uleiul de tămâie îl puteți folosi pentru efectul astringent, reducerea ridurilor, regenerarea celulelor, acest ulei se poate folosi zilnic pe piele. Uleiul de arbore de ceai de asemenea are efect antibacterian puternic.

Compoziție exfoliant față :

  • 1/3 cană bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri ulei de nucă de cocos
  • 5-10 picături ulei de tămâie (opțional)
  • 5 picături ulei de arbore de ceai (opțional).

Se amestecă toate ingredientele și se depozitează într-un borcan etanș.

Utilizare: pe pielea curată, aplicați o cantitate suficientă (o lingurița sau două), cu mișcări circulare frecați ușor. Se clătește cu apă călduță, se șterge pielea și puteți continua rutina de frumusețe ca de obicei. Așteptam părerile voastre și rezultatele folosirii remediilor naturale făcute chiar de voi în casă.

Cu bine.

Lasă un răspuns