Date privind steroizii anabolizanţi

Pentru că în ultima perioadă au fost nişte discuţii în farmacie cu privire la utilizarea steroizilor pentru creşterea masei musculare am considerat ca ar fi util să vă spun câte ceva despre aceştia.

Un mod artificial de creştere a masei musculare

Steroizii anabolizanţi sunt substanţe chimice sintetice similare testosteronului, hormon sexual masculin. Aceştia provoacă creşterea masei musculare, dezvoltând caracteristicile sexuale masculine.

Există motive medicale legitime pentru utilizarea de steroizi anabolizanţi, cum ar fi unele forme de anemie sau lupus, dar în mare parte utilizarea de steroizi anabolizanţi este de îmbunătăţire a performanţelor sportive în mod ilegal.

Efectele adverse ale steroizilor anabolizanţi

efecte_adverse_steroizi_anabolizanti

Utilizarea steroizilor anabolizanţi prezintă riscuri grave pentru sănătate. În primul rând, pot provoca dependenţă psihică, deoarece face ca utilizatorul să se simtă mult mai puternic şi să arate mult mai bine.

Alte efecte adverse pot fi: acnee, tumori, căderea părului sau modificări de temperament cu treceri de la calm la furie, unele forme de cancer, afectare hepatică severă, afectare renală cu insuficienţă renală, atrofierea testiculelor, importenţă, infertilitate prin reducerea numărului de spermatozoizidezvoltarea caracteristicilor masculine la femei (apare după un anumit timp de utilizare), AVC (accident vascular cerebral), probleme cardiace (infarct), mărirea prostatei, slăbirea tendoanelor şi articulaţiilor şamd.

Din păcate unele dintre aceste reacţii adverse sunt ireversibile şi se dezvoltă după mult timp de la întreruperea administrării de steroizi anabolizanţi.

Alternative la steroizii anabolizanţi

A porni la drum cu cele mai bune tehnici de formare sportivă rămâne singurul mod prin care veţi putea obţine rezultatele dorite fără a apela la substanţe interzise. Cel mai indicat este să cauţi şi să găseşti cel mai bun program de antrenament pentru a maximiza capacitatea de dezvoltarea a organismului din punct de vedere sportiv.

Cu toate acestea, trebuie să ştii că genetica va juca un rol important în performaneţele pe care le doreşti. Componentele cheie a tuturor programelor de formare sportivă (antrenament) rămân în continuare: tehnicile de antrenament, nutriţia, perseverenţa şi motivaţia.

Semne de abuz de steroizi

Adolescenţii, adulţii tineri şi sportivii de performanţă sunt cei mai predispuşi să apeleze şi să abuzeze de steroizi anabolizanţi.

Semnele abuzului pot fi variate, de la semne emoţionale, cum ar fi: agresivitate, secretomanie, gelozie, paranoia, pâna la simptome fizice, cum ar fi: creşterea bruscă în greutate, dezvoltarea ţesutului mamar la bărbaţi, acnee, creşterea părului facial la femei, deteriorarea ficatului şi rinichilor.

Concluzie

Din păcate tinerii care practică sport, în special bodybuilding nu ţin seama de tot acest tablou de reacţii adverse. Până acum am avut 3 asemena cazuri. Am încercat să-i determin să renunţe la a-şi mai administra astfel de substanţe, dar cu tot efortul meu am simţit că mă lovesc de un zid.

Toate cele bune!

Lasă un răspuns