Cum te detoxifici cu uleiuri esențiale

Ce se întâmplă cu metodele de detoxifiere în ziua de astăzi ?

Am auzit diverse “variante” de detoxifiere, de genul: beau doar sucuri de fructe și legume, shake-uri de înlocuire a mesei (sunt de obicei pline de ingrediente prelucrate, uleiuri vegetale, soia și proteine denaturate/anorganice), mănânc doar legume 2 zile și lista poate continua cu dieta șoc pentru organismul tău care este de fapt în stare de alertă și este înfometat, iar cu primele mese va începe să asimileze tot. Nu mă înțelegeți greșit, dar ce se întâmplă cu ideea de consum de fapt mâncare și să nu ne înfometăm. Privind mai atent, aceste cure de detoxifiere nu implică și hrănirea corpului nostru.

Așadar, astăzi, scriu aici să vă spun despre modalitățile de detoxifiere care sunt de fapt mai eficiente decât orice plan de înlocuire a foamei sau alimentelor.

Pasul 1 : Mănâncă niște hrană

Iată elementele de bază:

  • Carne de pasăre, carne de pui, carne de vită și ouă
  • Legume multe
  • Grăsimi sănătoase: unt organic, ulei de nucă de cocos, ulei de măsline, avocado, etc.
  • Brânză brută hrănitoare și nefermentată, cum ar fi brânza dulce, iaurtul și kefirul.

Destul de simplu? Consumul acestor alimente oferă cea mai bună hrană posibilă. Elimină (dacă nu ai făcut-o deja): produsele din grâu, lactate rafinate, zahăr, uleiuri vegetale hidrogenate, OMG-urile, orice hrana procesată. Evitați chimicalele în mâncare, mâncați cât mai simplu.

Pasul 2 : Cum să dezintoxicați organismul cu uleiuri esențiale.

O combinație a proprietăților uleiurilor esențiale de calitate terapeutică și certificată care ajută la o curățare naturală a sistemului digestiv. Cele mai în măsură să facă acest lucru sunt uleiurile de oregano, lemon grass, lămâie, melaleuca, mentă, cimbru sau chiar amestec al acestor uleiuri.

Ce fac aceste uleiuri de fapt: curăță și purifică tractul digestiv, făcând loc pentru flora intestinală benefică fiind de ajutor chiar pentru proliferarea acesteia și pentru a scăpa de flora neprietenoasă. Acest lucru nu numai că vă îmbunătățește imunitatea și vă eterizează, având rol în același timp și de îndepărtare a celulelor moarte.

Un alt pas este folosirea uleiurilor de geranium, a boabelor de ienupăr, coriandru și mandarine. Moleculele acestor uleiuri se leagă de toxine și le elimină din corp. Sunt de asemenea bogate în antioxidanți și vă ajută la eliminarea metalelor grele. Curăță ficatul, rinichii, colonul, plămânii și pielea.

Paul 3 : Uleiul esențial de lămâie în apă.

În fiecare dimineață, s-ar putea să știți despre lămâia stoarsă în apa de dimineață, dar cresc beneficiile dacă adăugați 1-2  picături de ulei esențial de lămâie. Acesta stimulează ficatul și accelerează detoxifierea, care energizează și ajută la curățarea pielii.

Pasul 4 : Un probiotic bun.

Organismul nu se poate detoxifia dacă este invadat de bacterii intestinale dăunătoare. Un probiotic capabil să facă acest lucru este Enterolactis, care echilibrează microclimatul intestinal în timp foarte scurt de la începerea tratamentului.

Pasul 5 : Băi de detoxifiere regulate.

Pielea este cel mai mare organ, astfel băile de detoxifiere sunt extraordinare. Componentele indicate mai jos,  elimină toxinele din piele. Iată cum să pregătiți o baie de detoxifiere: umpleți cada cu apă și folosiți unul dintre următoarele pentru a neutraliza clorul: adăugați o ceașcă de argilă, o ceașcă de sare de lavanda. Pentru un efect maxim, adăugați câteva picături de ulei de lavandă, geranium și lemongrass.

Stați în cada minimum 20 minute, relaxați-vă, apoi mergeți la culcare.

Pasul 6 : Odihna noaptea

Somnul este atât de important pentru fiecare funcție a corpului, în special pentru detoxifiere. Acesta este momentul în care corpul se regenerează. Aveți nevoie de un somn bun, mai ales dacă detoxifiați organismul pentru un eveniment la care ar trebui să arătați bine. Nimeni nu vrea ochi obosiți sau o piele terna, neîngrijită, de culoare galbenă.

Prin urmare acestea sunt primele 6 modalități, bine alese pentru detoxifiere, folosind alimente, băi și uleiuri esențiale de calitate terapeutică.

Atenție : nu ingerați uleiuri destinate aroma terapiei sau fără o sursă sigură pentru a nu vă face mai mult rău, putând conține uleiuri care nu sunt organice sau cu “materiale de umplutură” .

Cu bine.

Lasă un răspuns