Cum să folosim corect ceaiul de tei


teiLa români, aliatul tradițional al sănătății este ceaiul de tei. Este unul dintre cel mai popular ceai și acțiunile sale beneficie nu sunt reprezentate doar de florile de tei, frunzele și lemnul acestui copac aduc și ele un aport important la sănătatea organismului nostru.

Dacă ne îndreptăm atenția spre lemnul de tei, acesta are o acțiune puternică la nivelul ficatului și a vezicii biliare. Substanțele active conținute de acest lemn permite ficatului să obțină o filtrare mai bună a toxinelor acumulate în sânge și automat „obligă” vezica biliară să secrete o cantitate mai mare de bilă.
Animite studii recente au demonstrat faptul că florile de tei cresc rezistența organismului și acționează perfect asupra hipervâscozităţii şi hipercoagulării sanguine.

Cum preparăm corect ceaiul de tei?

Aproximativ 30g de flori de tei la un litru de apă fierbinte. Aceasta pare că este rețeta perfectă pentru infuzia cu flori de tei. Se pot bea până la 3 căni mari de ceai pe zi, cu mențiunea că la copii este sufiecientă o singură cană. Dacă dorim să ameliorăm hidropizia, decoctul din lemn de tei simplifică mult acest proces.

În doze foarte concentrate, infuzia din flori de tei are un efect prea excitant asupra sistemului nervos și cauzează insomnii. Este contraindicat acest ceai persoanelor cardiace, teiul poate favoriza unele disfunctionalitati ale inimii și din acest motiv trebuie să apelăm la sfaturile unui medic dacă știm că avem astfel de probleme.

Câteva acțiuni terapeutice și efectele ceaiului din flori de tei:

– sedativ
– antidepresiv
– antispasmodic
– diaforetic
– obezitate
– favorizeaza transpiratia
– combate formarea ridurilor
– trateaza durerile de cap

Lasă un răspuns