Cum prevenim indigestia după masa de Crăciun?


alimentatieȘtim deja că în pragul sărbătorilor avem tendința de a abuza de preparatele specifice Crăiunului. Salată de beouf, piftie, friptură, sarmle, cozonac… Dincolo de faptul că aceste feluri de mâncare au foarte multe kilocalorii, ele favorizează apariția indigestiei. Iată câteva sfaturi de care trebuie să ținem cont pentru a prevenii indigestia în perioada sărbătorilor de iarnă:

– Legume și fructe. În această perioadă trebuie mâncate din belșug. Cele mai indicate sunt conopida, varza, morcovii sau cartofii fierți. Merele, ananasul sau portocalele nu trebuie să lipsească. Pătrunjelul, cimbru sau busuiocul sunt condimente care pun sângele în circulație și oferă organismului puterea de a face față mesei copioase de Crăciun.

– Lactate probiotice sau iaurt… sunt cu siguranță remedii eficiente împotriva afecțiunilor digestive. Sunt bogate în bacterii prietenoase care favorizează procesul de digestie. în mod normal găsim aceste bacterii prietenoase în tubul digestiv, dar majoritatea sunt distruse de medicamente sau antibiotice, aciditatea gastrică sau chiar alcool.

– Sucul proaspăt din cartof reduce aciditatea din stomac.

Vă dorim Sărbători Fericite!

Lasă un răspuns