Cum luptăm cu acneea ?

fond-de-ten-pentru-ten-sensibil

 

Forma cea mai obișnuită a acestei boli este acneea vulgară sau polimorfă juvenilă, care apare la tineri începând din pubertate (14-15 ani). Afecțiunea este caracterizată prin apariția unor leziuni ale pielii numite comedoane („coșuri”), sub formă de noduli cenușii sau roșietici, cu sau fără colecții purulente în vârful leziunilor. Deoarece acestea sunt supuse suprainfecțiilor cu diverși microbi, pot fi și sub formă de pustule gălbui, care dacă nu sunt tratate la timp. Pot lăsa cicatrici pe față. O formă mai specială este acneea rozacee, întâlnită mai ales la femei după vârsta de 40 de ani. Agentul patogen este stafilococul. La unele femei, acneea este un simptom de ovar polichistic, o afecțiune hormonală care poate declanșa și menstre neregulate, infertilitate, pilozitate excesivă și creștere în greutate.

” Una din cauzele acestei afecțiuni este alimentația defectuoasă care generează tulburări gastrointestinale, inclusiv constipație), la care se alătură și tulburările endocrine (ovariene sau testiculare). Sunt contraindicate zahărul și produsele care îl conțin, ciocolata, carnea în general, grăsimile animale, grăsimile hidrogenate (margarina), uleiul prăjit, ouăle, pâinea albă, alimentele bogate în aditivi și conservanți, apele carbo-gazoase, băuturile comerciale cu coloranți și arome artificiale.

” În procesul de detoxifiere, trebuie să curățați mai întâi ficatul dacă vreți să aveți o piele curată. Regenerați ficatul, stimulați-i funcțiile, evitați substanțele toxice care îl pot afecta grav.

” Mențineți permanent pielea cât mai curată, fiindcă ea își va îndeplini astfel funcția de organ de eliminare a deșeurilor. În plus, o piele curată vă face să vă simțiți mai curat.

– O altă cauză profundă a acneei este hipersensibilitatea la nivelul normal al hormonului sexual testosteron. Această hipersensibilitate determină producerea unei cantități anormale de sebum, substanță grasă secretată de glandele sebacee și care protejează pielea. În același timp, o reacție anormală în interiorul canalelor glandelor sebacee face ca celulele care le căptușesc să devină prea lipicioase. În loc să fie eliminate după ce mor, aceste celule se adună și înfundă canalul seboreic. Sebumul acumulat se întărește formând un cap negru sau alb, iar bacteriile prezente pe suprafața pielii se pot multiplica cu ușurință, producând pustula roșie și umflată, tipică pentru acnee. În cazuri grave, aceste pustule se pot transforma în comedoane sau chisturi pline cu lichid.

– Anumite medicamente (unele pilule contraceptive, corticosteroizi și medicamente pentru epilepsie) pot agrava acneea. Medicamentele care conțin iod și sare iodată agravează acneea, de aceea evitați-le.

– Multe loțiuni și produse cosmetice pot conține chimicale ce pot agrava acneea. Nu lăsați părul să vă atingă fața. Nu vă puneți mâna pe față și nici măcar nu atingeți fața cu degetele; folosiți o țesătură curată chiar când vă scărpinați. Folosiți haine de bumbac 100% și nu din materiale sintetice.

– Stresul poate juca un rol semnificativ în înrăutățirea acneei. Neutralizați stresul prin exercițiu fizic în aer liber și dobândind încredere în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, care dorește să aruncați asupra Lui toate îngrijorările dumneavoastră.

– Se va consuma multă apă, pentru o bună hidratare a organismului și o eliminare rapidă a toxinelor.

– Spălați-vă fața cu un săpun care nu conține ulei, dar nu usucă pielea.

– Coșurile nu se storc, pentru că, în acest fel, infecția pătrunde în țesuturile mai profunde.

Herbal-treatment-500x280
Recomandări de tratament:
De cele mai multe ori, mi-a fost dat să văd că forme rebele de acnee au fost vindecate simplu doar printr-o cură de crudități vreme de 1-2 luni. Fața pacienților s-a curățit ca prin minune, coșurile dispărând aproape fără urme. De aceea, ar fi excelent să faceți o cură de crudități vreme de 1-2 luni sau, cel puțin, consumați cu predilecție alimente crude o perioadă de timp.
În această perioadă beți multe sucuri de fructe și zarzavaturi. Puteți alege una sau două zile pe săptămână să consumați în exclusivitate aceste sucuri (1,5-2 litri pe zi), adăugând la acestea ceaiurile indicate și celelalte aplicații externe. Cu siguranță veți avea rezultate foarte bune și de durată.

Se recomandă următoarele sucuri:
– Morcov – 1-2 pahare/zi. Morcovul este foarte bogat în betacaroten (are rol în formarea și menținerea celulelor care acoperă pielea, ochii, gura și organele interne cât și în reglarea proceselor imunitare).
– Teci de fasole verde (cât mai crudă, cu boabe mai neformate) – 1 pahar/zi. Are o acțiune diuretic-depurativă puternică, având efecte deosebite în tratarea bolilor de piele.
– țelină (se poate folosi atât rădăcina cât și frunzele) 1/2 pahar/zi. Se poate combina cu sucul de morcov. Efectele diuretice, detoxifiante, reglatoare hormonal ale țelinei o recomandă ca un excepțional remediu în bolile de piele cele mai diverse.
– Orz verde – 2 pahare/zi (se poate folosi și pudra de orz verde pentru prepararea sucului). Orzul verde are un efect antiinflamator foarte puternic, făcând adevărate minuni în cazul acneei. Folosiți o cură de 30 de zile cu suc de orz. Extern, se aplică vreme de 30 de minute, direct pe piele, terciul de orz verde, obținut după stoarcerea sucului (în cazul în care s-au folosit mlădițele de orz verde la prepararea sucului). După curățarea pielii cu puțină apă călduță (și mai bine este o infuzie de salvie), se lasă pielea să se usuce.
– Păpădie – 1 pahar/zi. Se poate lua în amestec cu sucul de urzică. Păpădia este foarte bogată în betacaroten și are o acțiune puternic depurativă. Stimulează, de asemenea acțiunea detoxifiantă a ficatului.
 Urzică – 1-2 pahare/zi. Urzica are o acțiune puternic depurativă, reglează activitatea imunitară și hormonală și are efect antiinflamator.
– Leurdă -l pahar/zi. Sucul de leurdă are puternice efecte depurative, fiind eficient și în tratarea reumatismului degenerativ, psoriazisului, acneei și în general a bolilor de piele care apar pe fondul intoxicării organismului.
– Pătrunjel (frunze) ”“ 1/2 pahar/zi. Se poate combina cu urzica și păpădia. Pătrunjelul este un bun diuretic, un purificator sanguin și are efecte bune în reglarea glandelor suprarenale și a celorlalte glande.
– Sucurile de sfeclă și varză curăță sângele și ajută pielea grasă predispusă la acnee.

suc de sfecla rosie

Observații:- 1 pahar = 250 ml

– Consumați alimente bogate în zinc precum: semințe de dovleac, semințe de floarea-soarelui, pâine integrală, drojdia de bere (fulgi nutriționali), fasolea, germeni de grâu, ciuperci. Acest mineral joacă un rol important în divizarea creșterea și repararea celulelor. Este și un bun agent imunitar.

– Folosiți alimente bogate în vitamina A (betacaroten). Această vitamină are un important rol în formarea și menținerea celulelor care acoperă pielea. De asemenea, este un factor de protecție al organismului asupra infecțiilor, crescând imunitatea. Cele mai bune surse alimentare de betacaroten sunt: morcovii, cătina, spanacul, andivele, avocado, pătrunjelul, pepenele galben, sfecla, roșiile, ardeiul roșu, broccoli, caisele.
– Vitamina E este un bun antioxidant stopând procesele de degenerare în organism. Alimente bogate în vitamina E sunt: avocado, broccoli, germenii cerealelor, uleiurile vegetale neprocesate și nerafinate, fructele oleaginoase (nuci, migdale, alune), lăptucile, spanacul, orezul brun, semințele încolțite.

vitamina-e-alimente
– Carența de vitamina B6 produce modificări cutanate și alterări ale glandelor sebacee. Pentru a preveni acneea trebuie consumate alimente bogate în vitamina B6: germeni de grâu, banane, nuci, alune și avocado.

– Tratamentul intern de minimum două luni cu ulei de cătină are un efect benefic deosebit asupra pielii. Se iau câte 40 de picături, de 2 ori pe zi, cură 30 de zile. Uleiul de cătină este foarte bogat în beta-caroten și vitamina E.

 

 

Lasă un răspuns