Remediul natural pentru combaterea depresiei!


shutterstock_244630822Efectele benefice ale mărarului au fost menționate pentru prima dată în tratamentele egiptene de acum 5000 de ani. Condimentul aromat cunoscut de toată lumea a fost descoperit ăn regiunile situate la est de Mediterană, în Evul Mediu oamenii îl foloseau pentru alungarea spiritelor rele. Și indienii folosesc cu succes această plantă, pulberea de mărar este foarte apreciată la aromatizarea fripturilor, a salatelor sau prepararea anumitor sosuri.

Ce efect are mărarul asupra sănătății?

În primul rând trebuie să știm  că este bogat în sulf, sodiu și potasiu. Amelioreazǎ anxietatea şi epuizarea nervoasǎ, insomnia, tulburǎrile digestive. Uleiul volatil de marar contine un puternic antioxidant pe care îl cunoaștem sub denimirea de carvona. Această substanță o regăsim și în dafin sau chimen. Carvona are un puternic efect anti-cancerigen.

Dacă ne întoarcem la evul mediu, mărarul era folosit pentru calmarea crizelor de epilepsie. Are puterea de a lupta împotriva febrei atunci când este administrat sub formă de infuzie.

shutterstock_244708681

Cum folosim eficient mărarul?

Pulberea de mărar – Cu ajutorul unei râșnițe măcinăm semințele și inflorescentele uscate.

Ceai de mărar – 2 lingurițe de semințe de mărar la 250 ml de apă. Este foarte bun și în curele pentru slăbit.

Infuzia cu mărar – 3 linguri de plantă uscată pe care o lăsăm la infuzat. Infuzia trebuie băută caldă. Nu folosim zahăr sau îndulcitor.

Trebuie să știm!

Uleiul esențial de mărar nu trebuie folosit în timpul sarcinii sau de către femeile care alăptează. În utilizarea de lungǎ duratǎ mǎrarul poate deveni neorotoxic, așa că trebuie să consultăm un medic atunci când dorim să apelăm la astfel de tratamente naturiste.

shutterstock_244107667

În shop-ul Argefarm sunt disponibile următoarele produse: Tinctură mărar.

 

Lasă un răspuns