Citește eticheta înainte de a consuma produsul

citeste eticheta

Trăim într-o lume în care parcă totul e pe viteză și, din păcate, neglijăm câteva detalii esențiale care, în timp, își pun amprenta asupra sănătății noastre. Momentul în care realizăm greșeala făcută este, de obicei, prea târziu.

Ne referim aici la grija cu care alegem produsele alimentare de pe raftul magazinelor și nu numai. Este esențial să citim lista de ingrediente; de foarte multe ori, un produs poate conține ingrediente la care nici măcar nu ne așteptăm. Citind lista de ingrediente, putem face o alegere informată şi putem selecta produsul cu ingredientele cele mai potrivite și mai curate. Într-adevăr, acest lucru presupune puțină atenție și timp din partea noastră, dar, odată selectate anumite produse pe baza ingredientelor, putem rămâne fideli unui anumit brand, iar durata cumpărăturilor nu se va prelungi.

Produsele bio pot fi o bună opţiune, mai ales dacă aveți alergii sau doriți să alegeți ce e mai bun pentru familia dumneavoastră. Ingredientele produselor bio nu au voie să fie expuse pesticidelor sau altor substanțe chimice ce de multe ori se folosesc pentru combaterea dăunătorilor. Încercați să alegeți produsele care sunt cât mai puțin procesate și cât mai aproape de starea lor naturală. Alegeți produsele care au gustul și ingredientele produselor făcute în casă. Reamintiți-vă gustul unui iaurt natural și, de exemplu, faptul că un iaurt natural nu ar trebui să conțină zahăr sau arome.

danone-cremosso-iaurt-de-capsuni-1

Sfatul nostru e să citiți etichetele produselor pe care le cumpărați. Într-adevăr, nu puteți avea nicio garanție că tot ceea ce scrie pe etichetă e respectat, dar măcar dumneavoastră faceți tot posibilul să alegeți informat și conștient.

Lasă un răspuns