CIDRU DE MERE – Rețeta pentru acasă

Din categoria “de acasa este intodeauna mai bine“, ne-am gândit să vă propunem o băutură tonică, revitalizantă, ușor alcoolică, cu gust plăcut acrișor, se obține ușor și este bogată în substanțe cu rol curativ. În plus este foarte ușor de făcut, poate fi activitatea perfectă de familie pentru serile lungi de toamnă.

Ce aveți nevoie:

  • 8-10 mere
  • ½ cană de zahăr alb
  • 5 batoane de scorțisoară (sau mai multe dacă preferi un gust mai puternic aromat)
  • 1 lingură cuișoare
  • 1 lingură pulbere ienibahar
  • 10 căni de apă

Cidru de mere

Preparare: se taie merele în sferturi (nu te deranja să scoți semințele. Peste, punem condimentele, zahărul și apa. Toate acestea se așează într-o oală pe masura compoziției și se lasă la foc mic timp de 3 ore. După acest interval, amestecați bine (cu un aparat electric preferabil) apoi mai puneți la foc mic aproximativ 1 oră, lasați așa până se atinge aroma dorită.

Se strecoară cu un tifon sau o sită fină pentru a îndeparta orice bucățică.

Se pune cidrul într-un recipient care se închide etanș și îl lăsăm la frigider timp de o săptămână sau se poate congela și dezgheța apoi la nevoie. Membrii familiei sau musafirii vor fi cu siguranță încântați când vor gusta licoarea de culoarea chihlimbarului.

 

Lasă un răspuns