Cel mai frumos cadou oferit copiilor tăi


familieA avea grijă de tine este poate cel mai frumos cadou oferit copiilor tăi. Nu este pompos sau motivațional propozitia de mai sus, chiar dacă așa pare. Controalele medicale periodice au rol de prevenție. Dacă întrebi în cercul tău de prieteni câți dintre ei și-au făcut controalele medicale anuale, vei constata că foarte puțini sau aproape deloc și mai mult decât atât nici nu conștientizează cât de important este să avem grijă de sănătatea noastră.

Noi funcționăm la fel ca o mașinărie. Avem nevoie de „revizii” din când în când și o bună funcționare a organismului trebuie supravegheată. Vârsta, anumiți factori existenți în viața de zi cu zi, toate astea reprezintă motive bune pentru care trebuie să mergem mai des la medic.

De ce este bine sa cunoastem istoricul familial de boli?

O întrebare la care găsim răspunsul înainte să stăm foarte mult pe gânduri. Bolile pe care membrii familiei noastre le-au suferit pot influența stare noastră de sănătate și din această cauză în funcție de afecțiunile celor dragi nouă, medicul realizează anumite investigații sepecifice sau preventive.

Să presupunem că acest articol este citit de 10 femei. Suntem curioși dacă acestea știu că un control al sânilor se face anual, o autoexaminare a sânilor se face lunar, controlul ginecologic se face anual, sau mamografiile anual imediat după vârsta de 40 de ani. Sunt foarte multe aspecte de care trebuie să ținem cont cu strictețe și este de datoria noastră să facem tot posibilul să ne oferim posibilitatea de a avea o existență lipsită de probleme de sănătate.

Monitorizăm starea de sănătate?

Da. Este mai mult decât necesar. Un set de analize specifice vârstei, sexului și a factorilor de risc au rolul de a depista din timp anumite afecțiuni și mai ales de a rezolva problemele de sănătate. Într-o fază incipientă, multe afecțiuni se pot trata fără mari bătăi de cap. Trebuie să învățăm că analizele periodice pot trage semnale de alarmă și pun „pe hârtie” starea noastră de sănătate, dar și modul pe care în care organismul nostru răspunde la anumite tratamente sau pur și simplu evoluția lui în decursul anilor.

Vă recomandăm un set de analize cât mai curând. Toate astea le facem în primul rând pentru noi, apoi pentru cei din jurul nostru. Trebuie să învățăm să fim sănătoși și sănătatea este una dintre cele mai mari bogății pe care o poate avea orice ființă rațională.

Lasă un răspuns