După 40 de ani… Ce sport practicăm?


shutterstock_248080186

O întrebare tot mai des întâlnită în rândul celor care au ajuns deja la această vârstă. În zilele noastre sedentarismul este dușmanul sănătății, după această vârstă organismul nostru suferă modificări și riscurile de îmbolnăvire trebuie luate în serios.

Este foarte important să înțelegem că o vârstă înaintată, corpul nostru nu mai are aceeași rezistență la efort ca în trecut, înainte de a începe o activitate sportivă trebuie să vă luați precauții, dar cu toate astea reluarea activităților sportive după 40 de ani este o alegere foarte bună!

Cu o intensitate mai scăzută, sporturile de rezistență sunt cele mai potrivite. Ne axăm rezistența în în detrimentul forţei și astfel ne menajăm organismul. Jocul de tenis sau badminton sunt sporturi recomandate atunci când dorești să renunți la o viață sedentară. Obiectivul este să repui în formă corpul, frecventarea unei săli de sport este una dintre soluțiile optime. Exerciţiile de tip cardio și cele pentru musculatură sunt cele mai indicate pentru persoanele care reiau activitățile sportive după 40 de ani.

Să nu uităm că sunt necesare examene prealabile înainte de a începe efectiv o „viață activă” axată pe sport. Electrocardiograma sau o probă a efortului sunt indicate pentru a elimina orice risc. Medicul dumneavoastă poate să vă ghideze către sportul potrivit, în funcție de istoricul medical și starea de sănătate.

Lasă un răspuns