Bruxismul- Scrâșnitul din dinți


De cele mai multe ori scrâșnitul din dinți este prezent noaptea în somn și doar în timpul unui control la stomatolog aflați că suferiți de bruxism.
Bruxismul este o boală care poate avea consecințe grave în timp, precum degradarea danturii, migrene, pierderea auzului.
Bruxismul sau scrasnitul dintilor

Bruxismul sau scrasnitul dintilor

La nivelul dinților apar fisuri în smalț, modificarea formei dinților prin tocire, apariția sensibilității dentare. Ulterior apare o durere în zona urechiilor, apare cefaleea, migrenele, durere în articulația temporo-mandibulară, deteriorarea dinților și a suportului parodontal, mărirea volumului mușchiului maseter.

Cauze ale bruxismului: stresul, anxietatea, frustările refulate, personalitatea : agresivă, competitivă, hiperactivă, pe fondul unor tulburări de ocluzie, oboseala, somnul insuficient.
Tratamentul bruxismului constă în plasarea unei gutiere de bruxism, ce este confortabilă, care se poartă în timpul nopții, precum și o dietă bogată în alimente cu mult calciu și magneziu, fructe și legume: broccoli, spanac, fasole, smochine, nuci, avocado, mere, miere, lactate.

De evitat alimentele cu un conținut ridicat de cofeină.

Lasă un răspuns