Beneficiile consumului de mere

Poate vi se pare un clişeu, dar expresia „un măr pe zi, o sută de ani vei trăi” are un sâmbure de adevăr. Merele oferă o gamă foarte largă de substanţe şi compuşi nutritivi pentru organism, menţinând o stare optimă de funcţionare şi, nu în ultimul rând, ajută la menţinerea unei greutăţi optime.

mere

Care sunt beneficiile consumului unui măr pe zi?

Fibre. 1 măr oferă aproximativ 3 g de fibre. Fibrele sunt compuşi esenţiali care ajută la menţinerea unei bune funcţionări a tranzitului intestinal, menţine sănătatea colonului şi poate ajuta la scăderea colesterolului. De obicei, se recomandă ca bărbaţii să consume 38 g de fibre pe zi, iar femeile 25 g de fibre pe zi.

Antioxidanţi. Merele sunt o sursă bogată de quercetină, un antioxidant ce contribuie la creşterea energiei şi rezistenţei în timpul activităţilor fizice. De asemenea, contribuie la reducerea inflamaţiei şi ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism.

Un măr de dimensiuni normale conţine aproximativ 5 mg vitamina C, care după cum bine ştim funcţionează precum un antioxidant promovând îmbunătăţirea imunităţii. Vitamina C este esenţială pentru dezvoltarea şi repararea ţesuturilor.

Potasiu şi vitamina K. Merele reprezintă o sursă importantă de potasiu, un mineral care ajută organismul să regleze cantitatea de alte minerale din organism şi volumul lichidului intracelular si extracelular. Un măr conţine aproximativ 117 mg potasiu şi 2,4 mcg vitamina K. Vitamina K intervine în reglarea coagulării sângelui.

Menţinerea greutăţii la valori normale. Vă spuneam mai sus că mărul conţine fibre, ceea ce înseamnă că ajută şi la menţinerea greutăţii corporale la valori optime şi reduce senzaţia de foame, având în acelaşi timp şi un număr scăzut de calorii. Un măr oferă organismului un aport de doar 57 calorii, iar în ceea ce priveşte grăsimile acestea se găsesc în urme. Pentru un plus de energie şi substanţe nutritive merele se pot asocia cu nucile.

În acest articol v-am prezentat exclusiv beneficiile consumului de mere crude. Desigur, articolul nu este unul exhaustiv, aşadar dacă deţineţi şi alte informaţii cu privire la beneficiile consumului de mere puteţi completa articolul lăsând comentarii mai jos.

Lasă un răspuns