Beneficiile alăptarii la sân pentru bebeluș și mamă

Alăptarea asigură aportul de nutrienți necesar dezvoltării bebelușului, proteine, glucide, lipide în proporția optimă pentru dezvoltarea si pentru sănătatea nou născutului. Totodată aduce aportul de macro și micro nutrienți, săruri minerale, vitamine, imuno- modulatoare.
Beneficiile laptelui matern pentru nou născut: este digerat ușor de bebeluș, protejează copilul împotriva bolilor datorită imunității furnizate, deoarece conține imunoglobulina A, anticorpii necesari să lupte împotriva unor infecții, unor alergii, laptele matern este întotdeauna steril, este la îndemână, este la temperatura optimă și niciodata nu este perisabil. În timp ce bebelușul este hrănit, acesta are posibilitatea de a interacționa cu mama într-un mod deosebit, ce-i conferă rezistență psihică și emoțională. În urma studiilor, s-a ajuns la concluzia că bebelusii care sunt alăptați la sân se vor confrunta cu mai puține infecții ale urechilor, probleme respiratorii și diaree, vizite mai rare la medic.
breastfeeding
               Iată câteva beneficii pentru mamă dacă alaptează: reușește să ajungă cat mai repede la greutatea dinaintea sarcinii, scade riscul de a face cancer la sân, uter sau ovare, este o mamă protejată de infecții si boli, uterul se retrage mult mai repede, scade riscul: de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, de a dezvolta osteoporoză, poliartrită reumatoidă, din punct de vedere financiar alăptatul la sân ar economisi bani, in timpul alăptării se secretă hormoni ce asigură in mod natural contracepția, asa numita amenoree de lactație.

Lasă un răspuns