Astenia de toamnă

A venit toamna și odată cu ea începe să se facă resimțită și astenia specifică acestei perioade. Stările de somnolență, lipsa poftei de mâncare, oboseala, stresul, durerile de cap și organismul slăbit sunt câteva dintre simptomele asteniei.

Astenia de toamnă este în general provocată de dificultatea de adaptare a corpului la diferențele de temperatură dintre zi și noapte, scurtarea duratei zilei. De asemenea , cantitatea scăzută de lumină și soare, ploile, cât și o dietă necorespunzătoare, lipsa de odihnă, programul haotic. Simptomele unei persoane care suferă de astenie ar fi: letargie, tulburări de somn, dureri de cap, somnolență, răceli, viroze, schimbări frecvente de dispoziție, oboseală fizică și intelectuală, lipsa de concentrare, scăderea apetitului, anxietate, probleme sexuale, probleme sociale, depresia, sentiment de vină, apatie.

Cum poate fi prevenită astenia:

  • adoptă o dietă echilibrată care să includă suficiente minerale și vitamine;
  • consumă cât mai multe minerale și vitamine, un ajutor ar fi Enerion 200 mg – cumpără online
  • petrece cât mai mult timp în aer liber;
  • fă sport cel puțin 30 de minute pe zi;
  • respectă orele de somn,
  • dacă e cazul apelează la consiliere profesională in această perioadă.

De mare ajutor ar fi hobby-urile, fă ceea ce iți place: pictează, citește o carte, mergi cu bicicleta, vizionează filme sau piese de teatru.

Enerion-200mgPrincipalul factor care declanșează astenia funcțională este deficitul de tiamină la nivel cerebral. Tiamina are un rol extrem de important în transmiterea impulsului nervos și este necesară producerii acetilcolinei, serotoninei și adrenalinei fără de care sistemul nervos nu poate funcționa. Stresul, tulburările de somn, schimbarea între anotimpuri, consumul frecvent de agenți anti-tiaminici (cafea, ceai, zahăr, alcool, tutun, anticoncepționale, diuretice etc.) duc la o depleție de tiamină. Altfel spus, această scădere a resurselor organismului la nivel de Sistem Nervos Central (SNC) se traduce prin astenie.

Enerion se administrează adulților, 2-3 drajeuri pe zi (400-600 mg sulbutiamină), pe cale bucală. Drajeurile vor fi administrate împreună cu o cantitate suficientă de lichid (un pahar de apă) în perioada dimineții. Durata tratamentului nu va depăși  4 săptămâni.

Lasă un răspuns